Inrikes

Avskedad islamist

Jan Hägglund
Publicerad i
#94
Lästid 4 min

Det är mot denna bakgrund som statsminister Stefan Löfven avskedade MP-ministern Mehmet Kaplan. Kaplan tog inte ställning för principen att samma lagar ska gälla för alla medborgare i samma land. Istället umgicks den numera f.d. ministern med grupper och individer vars hela verksamhet pekade i motsatt riktning. (Se nedan för Kaplans umgänge).

MP utgör islamisternas språngbräda till makten. Rebwar Hassan, gruppledare för MP i Skärholmen och tidigare riksdagsledamot, kommenterar utvecklingen inom partiet på följande sätt (utdrag): ”För att bli regeringsdugligt har partiet släppt eller slutat driva tidigare profilfrågor som EU-utträde … samtidigt som religiösa muslimer kvoterats in i partiet. Och en del av dessa driver egna agendor. Genom att stämpla all kritik mot dessa grupper som islamofobi och brännmärka vissa som rasister har mycket av diskussionen inom partiet tystnat… Ingen kritik släpps fram mot partiledningen, det har blivit tabu att kritisera Mehmet Kaplan och islamister. Allt avfärdas som islamofobi. Samtidigt får islamistiska parallellsamhällen breda ut sig i förorterna där organisationer arbetar för införande av sharialagar, ibland med stöd av offentliga medel. Sharialagar innebär, när de får fäste och stöd, att svensk lagstiftning underställs Koranen. Tryck- och yttrandefrihet, religionsfrihet och jämställdhet upphör att existera och demokratin ersätts av klanstyre…” (Dagens Samhälle 19/4).

Statsministern agerade för sent. Då Stefan Löfven slutligen avskedade islamisten Kaplan gjorde han det med följande motivering: ”Ett statsråd ska kunna representera Sveriges regering på ett otvivelaktigt sätt och om detta får inte råda några som helst tvivel eller tveksamheter”. (Presskonferens 18/4 då Kaplans avsked tillkännagavs).

Men politiskt var skadan redan skedd. Det parti som inte uppfattas som pålitligt när det gäller kampen för att samma lagar ska gälla för alla medborgare, utan som öppnar för en parallell rättsskipning i form av sharia (lagar och domstolar) kommer att förlora regeringsmakten. Med största sannolikt har Socialdemokraternas samarbete med MP inneburit att Alliansen kommer att återta regeringsmakten om två år. Det som har framkommit, i samband med avskedandet av islamisten Kaplan, är att själva kärnan i det svenska samhället har utsatts för ett angrepp: nämligen samhällets sekulära karaktär. I sin iver att få regera har MP varit berett att blunda för islamisterna. I sin iver att få regera har S valt att samarbeta med landets minst pålitliga parti. Socialdemokraternas självklara uppgift var att återta alla arbetare de tappat till SD. Istället har partiets samarbete med MP inneburit att islamister tagit sig in i regeringen. Med största sannolikhet innebär detta att S förlorar regeringsmakten. Med stor sannolikhet öppnar detta i sin tur för en ny strid om partiledarskapet inom S.

Erfarenheten av MP är att det är landets minst pålitliga parti. Det borde ha spelat ut sin roll som vågmästare.

Kaplans blodtörstiga umgänge

År 2015 var Mehmet Kaplan på middag tillsammans med ordföranden för Grå Vargarna i Sverige. Han har regelbundet träffat islamiströrelsen Millî Görüş. Detta är inte vilka som helst. Läs om ”Kaplans vänner” nedan.

Grå Vargarna
Turkisk fascistorganisation bildad 1968. Finns i en rad länder runt om i världen. Den största högerextrema rörelsen i Tyskland med över 10 000 medlemmar. Under perioden 1976-1980 låg Grå Vargarna bakom 694 mord på främst vänsteraktivister, fackligt aktiva och kurder i Turkiet. I Maraş-massakern 1978 dödade de över 100 människor. Tusentals skadades.

Turkiska Riksförbundet
Vice ordförande Barbaros Leylani höll ett tal på Sergels Torg i Stockholm där han ropade ”död åt de armeniska hundarna” och kallade sina meddemonstranter för ”raskamrater”. Detta ska ses mot bakgrund av att det Osmanska riket (föregångare till dagens Turkiet) genomförde ett folkmord på mellan 800 000-1 miljon armenier åren 1915-1917. I Turkiet riskerar den som påstår att folkmordet ägt rum att hamna i fängelse.

Millî Görüş
Islamistisk rörelse som bildades 1969 i Turkiet. Organisationen har 87 000 medlemmar i Europa. Enligt den tyska säkerhetstjänsten arbetar Millî Görüş ”för införande av sharialagar och bidrar till radikaliseringen av muslimer”. Det styrande partiet i Turkiet, AKP, har sina rötter inom Millî Görüş.

Läs även:

Jan Hägglund

Ansvarig utgivare

Lämna en kommentar