Kultur

TV-tips: Boardwalk Empire

PRESSBILD
Tobias Stålnacke
Publicerad i
#28
Lästid 1 min

Tv-seriernas statushöjning på senare år kan vi till stor del tacka HBO för. Det frispråkiga amerikanska kabel-tv-bolaget har spottat ur sig den ena kvalitetsserien efter den andra.

Att räkna upp dem alla skulle ta alldeles för stor plats i anspråk men att inte nämna ”Sopranos” och ”The Wire” vore kriminellt. Lördag 29/10 (SVT1 22.40) är det svensk premiär för gangsterdramat ”Boardwalk Empire”. Den prisbelönta tv-serien utspelas i Atlantic City, New Jersey, under förbudstiden på 1920-talet. Folket vill, trots förbudet, ha sin sprit och den organiserade brottsligheten är inte sen att vädra en blomstrande illegal marknad. Steve Buscemi spelar politikern och gangstern Nucky Thompson som håller i stadens nycklar och, med god hjälp av polischefen, förser dess invånare med rusdrycker. Stilsäkra miljöer, förstklassiga skådespelare och en välskriven intrig – ”Boardwalk Empire” utmanar på allvar ”Sopranos” om HBO-titeln.

Lämna en kommentar