Allmänna villkor vid köp

Följande är avtalsvillkoren för prenumerationstjänsterna för Veckans Nyheter. Villkoren uppdateras vid behov. Varje förändring meddelas dig som prenumerant via e-post samt på vår hemsida.

Avtalspart

Veckans Nyheter ges ut av den ideella föreningen Veckans Nyheter tidningsförening (organisationsnummer 802464-4687) som har säte i Umeå. Det är Veckans Nyheter tidningsförening som är din avtalspart som prenumerant.

Har du frågor rörande din prenumeration kan du kontakta oss på:
Telefon: 090-19 47 35
E-post: prenumerera@veckansnyheter.se

Tjänsten

Som prenumerant på Veckans Nyheter får du tillgång till allt innehåll på vår hemsida. Detta inkluderar ”låst” material som endast är till för prenumeranter. De artiklar du får tillgång till som prenumerant kan innehålla text, bilder, ljud och video.

För att komma åt innehållet som endast är till för prenumeranter krävs att du är inloggad på Veckans Nyheters hemsida. Ditt användarnamn är din mailadress. Lösenordet väljer du själv.

Prenumerationstyper

Det finns två typer av prenumeration på Veckans Nyheter. En tillsvidareprenumeration har en fast månadskostnad och löper på till dess att du avbryter prenumerationen eller om vi slutar att ta emot betalningar från dig. Det går även att teckna en tidsbegränsad prenumeration som varar i ett helår (12 mån) eller ett halvår (6 mån). En tidsbegränsad prenumeration löper på från det att vi emottagit din betalning och under så lång tid som prenumerationen är avsedd att löpa.

Det går även att köpa ett ”lösnummer” av Veckans Nyheter. Detta innebär att du får tillgång till allt innehåll på hemsidan på prov under 7 dagar.

I samband med särskilda kampanjer och erbjudanden kan vi även erbjuda andra typer av prenumerationer.

Personuppgifter

Genom att godkänna dessa allmänna villkor ger du ditt medgivande till att Veckans Nyheter tidningsförening sparar de personuppgifter du lämnar till oss. Du godkänner också att vi delar med oss av dina personuppgifter till våra leverantörer av betaltjänster (se nedan). Som prenumerant har du rätt att när som helst kontakta oss för att begära ut vilka personuppgifter vi har sparade om dig samt hur vi behandlar dessa. Veckans Nyheter ska så snabbt som möjligt rätta till felaktiga eller ofullständiga personuppgifter. Du har även rätt att begära att vi ska begränsa behandlingen av dina personuppgifter. För fullständig beskrivning av hur vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR, klicka här.

Betalning

Du kan betala din prenumeration via Autogiro eller med kort.

När du betalar din prenumeration via Autogiro sker detta genom Bankgirot. Du kan se hur Bankgirot behandlar dina personuppgifter här.

När du betalar din prenumeration med kort sker detta genom betalningsleverantören Stripe. Du kan läsa om hur de behandlar dina personuppgifter här.

Avsluta prenumeration

Har du en tillsvidareprenumeration kan du avsluta denna när helst du själv önskar. Du avslutar prenumerationen genom att höra av dig på telefon 090-19 47 35 eller genom att maila till prenumerera@veckansnyheter.se. Prenumerationen avslutas då med omedelbar verkan.

En tidsbegränsad prenumeration löper så länge som du betalat för den. Vi meddelar dig om att din prenumeration är på väg att löpa ut 14 dagar innan utgångsdatum. Vi kontaktar dig även efter det att prenumerationen löpt ut för att erbjuda dig en förlängning.

Leverans av tjänsten

Det är upp till dig som prenumerant att se till att du har den nödvändiga tekniska utrustning som krävs för att läsa Nya Arbetartidningen. Det du behöver är en dator, en surfplatta eller en smartphone. Du behöver även en internetuppkoppling och en e-postadress. Vid tekniska problem ber vi dig att maila prenumerera@veckansnyheter.se eller ringa 090-19 47 35.

Ångerrätt

Vid köp av prenumeration på Veckans Nyheter har du enligt lagen 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du, utan att ange skäl, kan ångra ditt köp inom 14 dagar. Du får då pengarna tillbaka. Du kan läsa mer om ångerrätten genom att klicka här.

OBS! Ångerrätten gäller inte för lösnummer (7 dagar för 10 kr).

Tvist

I händelse av att en tvist inte kan lösas i samförstånd med oss på redaktionen kan du som prenumerant vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.