Internationellt

Röster från firandet av årsdagen för revolutionen i Benghazi, Libyen

Salem El-Ghuweil
Publicerad i
#34
Lästid 2 min

Muhammed – Jag har åkt från Nafusabergen till Benghazi för att fira årsdagen för det var här revolutionen startade. I mina hemtrakter är allt lugnt efter revolutionen. En del är missnöjda med att NTC inte gör tillräckliga förändringar tillräckligt snabbt – men jag tycker att vi måste ge dem tid. Jag vill att det nya Libyen ska ge rätt åt oss berber att använda vårt eget språk i skolor och i statliga institutioner. Jag tycker att det ska finnas vägskyltar både på arabiska och på berbiska.

Volontärer inom den nya polisen – Vi gick med i revolutionen från början. Efter Khadaffis fall blev vi volontärer i polisen. De gamla poliserna tycker inte om oss rebellvolontärer. Det måste införas lagar som följs av alla och ett fungerande juridiskt system måste införas. Vi kommer att fortsätta kämpa för att upprätthålla säkerheten. Vi känner ett ansvar. Det får inte bli kaos så att folk tappar tålamodet med revolutionen.

Ali – De som begick brott mot de mänskliga rättigheterna under Khadaffi måste ställas inför rätta. Regeringen har ingen egen röst idag. Det borde upprättas en TV-kanal som förklarar vad regeringen vill.

 

Abdallam – Många tycker att förändringarna går för långsamt, men folket måste ha tålamod. Under tiden får vi passa på att njuta av friheten.

 

 

Lämna en kommentar