Kultur

TV-tips: SM-finalen i Bandy

Tobias Stålnacke
Publicerad i
#34
Lästid 1 min

Bandyfinalen är, näst efter Vasaloppet, årets trevligaste tv-sporthöjdpunkt. I en tid när ishockeyn bara verkar bestå av vårdslösa huvudtacklingar och gnäll på domaren bjuder bandyn fortfarande på teknisk elegans och åtminstone en fläkt av idrottens forna sportsmannaideal.

Där hockeyspelare reducerats till legosoldater som utan att blinka drar på sig den för tillfället bäst betalande klubbens tröja har bandyn fortfarande inte helt släppt taget om sådana förlegade ideal som klubbkänsla och traditioner.

På söndag (25 mars) är det dags för herrfinalen mellan Sandviken och Bollnäs/Villa på Studenternas IP i Uppsala. Damfinalen (mellan AIK och Sandviken) spelas dagen innan men visas inte i tv. Det är för övrigt sista gången finalerna spelas på Studenternas IP. Efter 22 år i Uppsala flyttas bandyfinalen nästa år till den nya nationalarenan Swedbank Arena i Solna. Det återstår att se om det blir början på en ny och vacker vänskap eller ännu ett steg mot en fullständig kommersialisering också av bandyn. 

BANDY: SM-FINAL TV4 Söndagen den 25 Mars 15.55

Lämna en kommentar