Umeå

Även Robertsfors kommun snålar

Publicerad i
#41
Lästid 1 min

Även Robertsfors ligger under riksgenomsnittet när det gäller anslagen till hemtjänsten. Robertsfors satsar 317 kronor per utförd timme inom hemtjänsten. Riksgenomsnittet ligger på 367 kronor per timme.

Den kommun som satsar mest på sin hemtjänst (428 kronor per utförd timme) är Nordanstig. Detta är hela 35 % mer än Robertsfors! Men nedskärningarna har även drabbat äldreboendena. På ett boende i Robertsfors lämnas tre nattpersonal att ta hand om 48 boende. Det innebär att de gamla lämnas ensamma under en stor del av natten. Detta kan vara skrämmande – speciellt för den som lider av demens eller förvirringstillstånd.

I Robertsfors pågår en namninsamling för mer resurser till äldreomsorgen. Namninsamlingar kan beställas av Olof Kristmansson, 070-355 39 19.

Lämna en kommentar