Umeå

Två segrar för personalen i Umeå kommun

Davis Kaza
Publicerad i
#44
Lästid 1 min

Hela Tiden-projektet skrotas och kommunen ber om ursäkt för de kränkande personlighetstesterna. Personalens motstånd har lönat sig.

Hela Tiden-projektet inom äldreomsorgen innebar bl a att anställda i vissa fall tvingades arbeta fler helger och delade turer även på vardagarna för att komma upp i heltid.
– Problemet var att kommunen inte var beredd att skjuta till pengar för att höja grundbemanningen, säger Åsa Eriksson, undersköterska.

Samtidigt som kommunen backar säger de att heltidssatsningen ska genomföras inom den ordinarie verksamheten. Samtal om detta förs just nu mellan kommunen och facket.
– Vi har vunnit en viktig delseger, men striden måste gå vidare, säger Åsa Eriksson. Att erbjuda alla som vill möjlighet att jobba heltid är lovvärt, men det måste kombineras med ökad grundbemanning.

Den andra segern var när Personalutskottets ordförande Christer Lindvall (S) bad om ursäkt för att kommunen använt sig av kränkande personlighetstester mot sina anställda. Också denna strid måste fortsätta – de som kränkts måste kompenseras.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar