Umeå

Kampen mot drogerna i Umeå måste skärpas

Davis Kaza
Publicerad i
#50
Lästid 2 min

Missbruket bland Umeås unga är omfattande. Samtidigt pågår en strid kring drogerna i hela Europa och Västvärlden inklusive USA. Drogliberalerna har vunnit mark. Arbetarpartiet anser att kampen mot drogmissbruket måste intensifieras.

Umeå Kommuns undersökning ”Unga 10” är skrämmande. Den avslöjade att var femte elev i högstadiet och gymnasiet som bor på Haga har provat narkotika. Andra stadsdelar att oroa sig över är Mariehem, Ålidhem, Ersboda och Carlshem. Men problemen finns i hela Umeå. Se tabellen här nedan.

Siffrorna kommer från en nätbaserad enkät för elever i grund- och gymnasieskolans klasser, från åk 6 till sista året på gymnasiet. Totalt svarade 6 974 elever (75 procent). Varje enkät av denna sort innehåller osäkra faktorer. En felkälla är att elever som ”skolkade” från undersökningen kan vara de som har de största problemen. En annan felkälla kan vara att alla inte svarar sanningsenligt. Men hur som helst är siffrorna skrämmande. De tyder på en attitydförändring bland ungdomar i Umeå. Dagens ungdomar underskattar drogernas skadliga inverkan. Detta är en farlig utveckling.

Ungdomsförbund inom alliansen vill legalisera droger
Vissa ungdomsförbund till svenska regeringspartier vill idag legalisera vissa typer av knark. Folkpartiets ungdomsförbund LUF är värst. De vill helt legalisera försäljning av hasch och marijuana samt avkriminalisera andra droger. LUF vill att dessa droger ska kunna köpas över disk. Personer som bär runt på heroin, kokain eller amfetamin ska inte kunna straffas, enligt LUF, om innehavet är för eget bruk (hur nu detta ska kunna bevisas). LUF spelar knarklangarna i händerna!

Även Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, håller på att tas över av drogliberaler. På sin kongress ifjol hade ledningen föreslagit avkriminalisering av narkotika. Delar av CUF:s ledning ville även legalisera hasch och marijuana. CUF-ledningen blev dock nedröstad. Denna gång.
När det gäller kampen mot knarket drar LUF och CUF åt fel håll. Vi i Arbetarpartiet anser att dessa drogliberaler måste bekämpas.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar