Inrikes

1:a Maj i Umeå 2013

Publicerad i
#51
Lästid 1 min

Årets 1:a majtåg var en styrkedemonstration för Enad Vänster, runt 1200 gick i tåget. Stämningen i tåget var som vanligt god och talkörerna ekade mellan väggarna. På torget lyssnade runt 1500 personer på de tre huvudtalarna från Socialistiska Partiet, Arbetarpartiet och Kommunistiska Partiet.

Daniel Thomsson (Kp), tog tydlig ställning motvinsterna i vården. ”Ett nytt samhälle måste byggas där människan reduceras ett marknadsvärde. Ett första steg vore att kasta ut de privata företagen från vård och omsorg”.

Jan Hägglund (Ap) poängterade att bara 49 % av kvinnorna anställda av Umeå kommun jobbar heltid. ”Vi måste ta tillbaka rätten till trygga jobb – även i kvinnodominerade yrken. Vi måste säga nej till bemanningsföretag och tillfälliga anställningar”.

Konferencier för dagen var Freja Wagner. ”Det är jätteroligt att Enad Vänster återigen blir det största tåget i Norrland Det visar att människor söker ett politiskt vänsteralternativ.”

Arbetarpartiet organiserade, efter demonstrationen, en mångkulturell familjedag med traditionella rätter från Somalia, musikunderhållning med trubaduren Håkan Wikell och fiskdamm för stora och små barn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotograf: Gun Sandström

Lämna en kommentar