Slagserien

Snabbt och hårt i nummer 59

Publicerad i
#59
Lästid 2 min

Britney skrämmer pirater

Fartygstrafiken som passerar Afrikas horn har länge plågats av somaliska pirater. Nyligen kom t.o.m en film, med Tom Hanks i huvudrollen, om en sjökapten vars fartyg kapades av piraterna. Nu har fartygskaptenerna hittat ett nytt vapen mot piraterna: De spelar gamla Britney Spears-hits på högsta volym! Piraterna avskyr musiken så mycket att de vänder om.
– Hennes låtar har valts ut av säkerhetsteamet som eskorterar våra tankers eftersom de anser att det är vad piraterna skulle avsky mest, säger marinofficeren Rachel Owens till tidningen The Mirror.
Säkerhetsexperten Steven Jones tillägger: – Använde vi oss av Justin Bieber skulle vi väl bryta mot Genévè-konventionen…

Rocklegenden Lou Reed död

 Lou Reed har avlidit 71 år gammal. Reed inledde sin musikkarriär i bandet Velvet Underground på 1960-talet. Han hade också en framgångsrik solokarriär. Låten ”Take A Walk On The Wild Side” är en av hans mest kända. Enligt tidningen Rolling Stone avled Lou Reed i sviterna efter en leveroperation.
Vi sörjer Reeds bortgång. Men vi konstaterar samtidigt att Keith Richards lever…

Äventyrsbad utan bassäng

 I samband med bygget av det nya kulturhuset i Umeå hade man inte räknat med s.k ”hyresgästanpassningar” för 170 miljoner kr i byggkostnaden. Detta gäller sådana saker som golv, färg på väggarna, innerväggar och kulturell utsmyckning. Att detta ”glömts” fick redaktionen att ironiskt undra om kommunledningen också kommer ”glömma” kostnaden för simbassängen i samband med bygget av det nya äventyrsbadet.
Verkligheten överträffar ibland dikten. Redaktionen kontaktades av en person från Halland som berättade att när det nya äventyrsbadet i Halmstad skulle byggas så glömde arkitekten rita in – just det – simbassängen!
Snacka om magplask…

USA övervakade Merkel

► Det är inte lätt att vara USA:s president. Efter att ha kommit överens med Republikanerna om budgeten bara timmar ifrån att USA slog i skuldtaket, vilket hade inneburit en global ekonomisk härdsmälta, så blåser det upp till ny storm för Obama. Det gäller nya uppgifter om USA:s världsomspännande avlyssning. Nu har det avslöjats att säkerhetstjänsten NSA även avlyssnat 35 världsledare. En av dessa är den tyska förbundskanslern Angela Merkel.

Ich bin ein Berliner…

Sumpade omröstning

► Torsdag den 24 oktober skulle riksdagen rösta om en höjning av brytningspunkten för statlig skatt, något som innebär en skattesänkning för de med högst inkomster. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet var emot sänkningen och skulle tillsammans med SD ha kunnat stoppa denna. Dock så missade V-ledaren Jonas Sjöstedt, S-gruppledaren Mikael Damberg och ytterligare ett klant-arsel till sosse omröstningen. Och höginkomsttagarna vann.
Med sådana fiender behöver Reinfeldt inga vänner…

Lämna en kommentar