Slagserien

Snabbt och hårt i nummer 61-62

Publicerad i
#61-62
Lästid 2 min

Kim Jong-Un sparkar farbror

► Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har sparkat sin farbror, Jang Song-Thaek på grund av ”kriminella handlingar” och för att ha lett en ”kontrarevolutionär fraktion”. Farbrodern påstods också ha haft ”opassande” relationer med kvinnor och varit ”påverkad av det kapitalistiska sättet att leva”.

Jang anses vara den som skolat upp unge Kim Jong-Un och styrt honom politiskt sedan han ärvde makten efter sin fars död 2011. Nu vill lille Jong-Un leka vuxen. Och därför måste Jang, likt de som hamnat i onåd i Stalins Sovjet, förvandlas till en ”icke-person”. I en nyligen sänd dokumentär om Kim Jong-Un i den nordkoreanska statstelevisionen hade bilder på Jang raderats bort.
Inte ens kungafamiljen är lika dysfunktionell som familjen Kim…

Kronofogdens register stulet

► För knappt två år sedan bröt hackare sig in i IT-företaget Logicas servrar, där bland annat Skatteverket lagrade känsliga uppgifter. Det hela beskrevs som ett av de största dataintrången i svensk historia.
Nu har DN avslöjat att intrånget var långt allvarligare än tidigare rapporterats. Hackarna lyckades nämligen komma över hela Kronofogdens register med information om en halv miljon individer och företag. Något som Fogden hållit hemligt. Inte ens polis och åklagare fick reda på att namn, personnummer och detaljerad skuldinformation för samtliga svenskar med skulder hos Kronofogden, just då, hade stulits! De ansåg att det inte var tillräckligt allvarligt för att rapporteras.
Fogdens fega chefer skulle platsa bra i Kim Jong-Uns hov, men vem vet hur länge…

Amazon levererar med drönare

► E-handelsföretaget Amazon säger sig ska börja leverera paket med drönare. Små flygande robotar ska frakta ut paket på upp till 2,3 kilo till shoppare som bor inom 1,6 mils radie från något av Amazons lager. Företaget hoppas på att komma igång i slutet av år 2015.
Ladda gevären, det finns gratisprylar att ”hämta ned”…

Arbetsförmedlingens byråkrati

► Sedan i september är arbetslösa som är inskrivna på Arbetsförmedlingen tvungna att fylla i s.k ”aktivitetsrapporter”. I dessa ska den arbetslöse redovisa exempelvis vilka jobb han eller hon sökt den senaste månaden. Den som inte skickar in en aktivitetsrapport blir anmäld till a-kassan och kan i slutänden få sin a-kassa indragen.
Men varje månad är det ca 20 000 personer som inte fyller i aktivitetsrapporter på grund av att de ändå inte har rätt till a-kassa. Det kan t.ex vara personer som fått jobb eller studerar. Arbetsförmedlingen vägrar dock att stryka dessa ur sina register. Därför anmäls samma personer till a-kassan igen nästa månad. Och nästa. Och nästa.. Och a-kassorna måste granska samma fall, månad efter månad.
Många praktikplatser som pappersvändare blir det…

Lämna en kommentar