Kultur

Konsert:Tjo och tjim med The Gravedigger and the Teacher

Tomas Westerström
Publicerad i
#63
Lästid 1 min

The Gravedigger and the Teacher heter en orkester som hållit på i några år och spelar gamla amerikanska folk-, country- och arbetarrörelselåtar. Antalet personer och instrumenten brukar variera från gång till gång. Denna kväll på Studion i Umeå Folkets Hus så var det nio personer som med banjo, akustiska gitarrer, fiol, kontrabas, mandolin, slagverk och sång bjöd på en hel del tjo och tjim på ett mycket förtjänsfullt sätt.

Mina personliga favoriter ur kvällens repertoar var Warren Zevons stillsamma ”Carmelita” och Woody Guthries gamla arbetarkampsång ”Union Maid”. Längtar du efter musik som är något av en motsats till nutida topplistepop så rekommenderas The Gravedigger and the Teacher varmt. ”Gilla” deras facebooksida så kan du hålla koll på vad de har för sig och när de spelar.

Lämna en kommentar