Slagserien

Snabbt och hårt i nummer 63

Publicerad i
#63
Lästid 3 min

NSA-utrustning inbyggd i nästan 100 000 datorer

 Det fanns en tid när de som vittnade om inopererade radiosändare från CIA kunde avfärdas som dårfinkar. Men nyligen avslöjade New York Times att NSA sedan år 2008 har installerat hemlig övervakningsutrustning i nästan 100 000 datorer runt om i världen. Utrustningen, som utgörs av ett slags radiosändare, döljs i exempelvis USB-kablar och annan kringutrustning till datorn och möjliggör för NSA att få tillgång till datorerna även om de inte är anslutna till Internet. NSA har främst använt utrustningen mot den kinesiska armén. Men även olika europeiska handelsinstitutioner, mexikanska drogkarteller samt den ryska militären har utgjort måltavlor för NSA.
Här diskrimineras ingen. NSA skiter i alla lagar, i alla länder…

Lundsberg tappar elever

 I en artikel i Svenska Dagbladet beklagar sig Johan von Schéele, ledamot i styrelsen för internatskolan Lundsberg, om att skolans varumärke har skadats till följd av alla skandaler där elever utsatts för våld och kränkningar. Skolan tappar nu elever. Stora summor satsas därför på att göra skolan till en ”mer attraktiv skola” för elever som kan tänka sig att söka dit. Till sin hjälp har skolan anlitat inte mindre än två konsultfirmor och lagt ut sjusiffriga belopp. Tanken är att ”solklara regler” ska förhindra våld och kränkningar i framtiden.
Det är inte billigt att få överklassungar att sluta misshandla varandra…

Guvernör beställde trafikkaos

 Den amerikanska delstaten New Jerseys republikanske guvernör Chris Christie har hamnat i blåsväder. En serie mail mellan underhuggare till Christie visar att guvernören medvetet orsakade trafikkaos på den tungt trafikerade George Washington-bron som förbinder New Jersey med Manhattan i New York. Syftet med det iscensatta trafikkaoset var att misskreditera borgmästaren i staden Fort Lee, en av Christies motståndare.

”Dags för lite trafikproblem i Fort Lee” skrev en av Christies underhuggare till en annan. En minut senare kom svaret: ”Uppfattat”. Några dagar senare var trafikkaoset ett faktum.
I en sms-konversation uttryckte en av Christies anställda att hon tyckte synd om barnen som satt fast i trafiken med skolbussen. Svaret från en annan anställd var ”de är barn till folk som röstar på Buono” (Christies motståndare i valet).
Nämnde vi att Christie hade ambitionen att bli republikansk presidentkandidat. Hade…

The Simpsons ber om ursäkt

► Bart Simpson i TV-serien The Simpsons har nyligen tvingats göra en pudel. I ett nyligen sänt avsnitt kallade Bart hårdrocksbandet Judas Priest för ”dödsmetall”. Detta är djupt felaktigt. Många hårdrockare hörde, med rätta, av sig till Simpsons för att påpeka detta fruktansvärda faktafel. Resultatet blev att Bart i det följande avsnittet tvingades skriva ”Judas Priest är inte dödsmetall” 20 gånger på svarta tavlan.
Så milt hade den lille Simpsons-grabben inte kommit undan om han hade gått på Lundsberg…

Lämna en kommentar