Inrikes

Norrköping: 700 varslade på en vecka

Joacim Strand
Publicerad i
#64
Lästid 1 min

I slutet av januari varslades över 700 personer på tre företag i Norrköping. Sammanlagt har 1300 personer varslats under det senaste året och arbetslösheten ligger nu på 15 % i kommunen.

Sandviks beslut att lägga ned Seco Tools borrfabrik var det tredje varslet på mindre en vecka. Detta varsel berör 95 personer. Den svarta veckan inleddes med att Norrköpings största arbetsplats, vitvarukedjan Whirlpool, presenterade planerna att stänga sin mikrovågsugnsproduktion i Norrköping till årsskiftet. Whirlpools nedläggning kommer att beröra 323 anställda samt ett hundratal inhyrda från bemanningsföretag.

Både Sandvik och Whirlpool kommer att förlägga produktionen utomlands. De senaste varslena kommer vrida om kniven ytterligare för den hårt ansträngda kommunen. Under det gångna året har både Holmen och telefonföretaget Transcom varslat tillsammans 600 personer. Behovet att ta strid mot avindustrialiseringen är skriande.

Lämna en kommentar