Slagserien

Snabbt och hårt i nummer 65

Publicerad i
#65
Lästid 2 min

Alla behövs enligt S – och M

► Socialdemokraterna har lanserat en ny kampanj inför valet som syftar till att avskaffa den ökända arbetsmarknadsåtgärden ”Fas3”. Istället vill S skapa nya jobb och utbildningsplatser.
Även Moderaterna har lanserat en ny kampanj inför valet. Kampanjen syftar bland annat till att skapa fler jobb och minska bidragsberoendet.
I ett utfall av (omedveten?) samstämmighet har både S och M valt att döpa sina respektive kampanjer till ”Alla behövs”.
Det satsas hårt på att ”tydliggöra skillnaderna mellan regeringsalternativen”…

Nazistattack i Malmö

► Sex personer misshandlades och knivskars av nazister i Malmö natten mellan den 8-9 mars. För en av de skadade var läget livshotande, men stabiliserades under söndagen. Enligt vittnesrapporter hade minst sex nazister deltagit i attacken. Polisen betecknar händelsen som mordförsök. Tre personer sitter anhållna för attacken. Malmöpolisen bekräftar att minst två av dessa sedan tidigare är kända av Polisen som nazister.
Under söndagen genomfördes manifestationer till stöd för de drabbade på minst tio orter runt om i landet, däribland Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå, Gävle och Linköping.
Detta är bra. Vi ska inte tvingas att välja mellan att hålla käften eller att få på käften…

Den ”opolitiska” statsmedian

► Inför valåret har Sveriges Radio satt munkavle på ett antal radioprofiler, då dessa anses vara ”för politiska” för att få höras under detta känsliga år. Sveriges Television har utmärkt sig genom att de stoppat Stefan Jarls film ”Godheten”, som handlar om de ökande klyftorna i samhället. De menar att det är en ”film som man måste titta på lite extra utifrån att det är valår”.
Samtidigt har både Sveriges Radio och Svt sänt inslag där de intervjuat de ledande nazisterna Pär Öberg och Mikael Skillt om att svenska ”nationalister” åker till Ukraina för att stödja ukrainska nazister. Till saken hör att både Öberg och Skillt har ett förflutet inom den nazistiska våldssekten Svenska Motståndsrörelsen, som bl a låg bakom attacken i Kärrtorp den 15 december.
Kanske dags att sluta betala tv-licensen…

Stärkt försvar på Gotland?

► Krisen i Ukraina och Rysslands intervention på Krim-halvön har inneburit en renässans för den gamla ”rysskräcken”. Olika högerspöken försöker överträffa varandra i krav på att försvaret måste rustas upp och att Sverige ska ansluta sig till Nato. En central fråga för många av dessa verkar vara att stärka försvaret av Gotland.
Men det största hotet mot gotlänningarna har alltid varit fulla stockholmare. Inte Ryssen…

Lämna en kommentar