Umeå

Nej till EU – ett av flera krav

Publicerad i
#66
Lästid 2 min

Om en fotgängare blir påkörd av en bil kan det vara bra att lämna olycksplatsen. Risken är annars att fotgängaren blir påkörd igen. Men att lämna olycksplatsen stoppar inte skadorna fotgängaren redan har fått av bilen. För att stoppa inre blödningar, läka brutna armar och dämpa effekterna av en svår hjärnskakning räcker det inte med att säga ”Nej till Olycksplatsen”. För att tillfriskna måste fotgängaren även säga ”Ja till Lasarettet”. Detsamma gäller för EU. Ett Nej till EU kan hindra Sverige från att dras in i framtida kriser via en EU-armé och att landet slipper byta kronan mot euron.

Men ska fackföreningarna återvinna förlorad mark vad gäller löneutveckling, arbetstrygghet, stopp för spekulation och kapitalflykt; ska facken åter kunna påverka arbetskraftsinvandringen räcker det inte med att säga Nej till EU. För att klara dessa uppgifter måste facket även säga Ja till att utmana makten hos banker och storföretag. Ska detta vara möjligt måste facket, stödd av övriga arbetarrörelsen, ta till stridsåtgärder både på hemmaplan och i samarbete med fackföreningarna i andra länder. Det gäller att börja nu. Den som inte säger Ja till Lasarettet riskerar att få ta likbilen till historiens gravplats istället.

Läs även:

Lämna en kommentar