Inrikes

EU och lögnen om den fria invandringen

Davis Kaza
Publicerad i
#67
Lästid 2 min

En rad borgerliga politiska partier slänger sig med parollen om ”fri invandring” för att framstå som mer ”humana” partier. Detta kan ske på olika sätt. MP har ställt kravet rakt ut. Feministiskt Initiativ likaså, fast de formulerar istället parollen som ”öppna gränserna”. C och FP har skickat fram sina respektive ungdomsförbund som driver kravet. FP och C samt M har dessutom med parollen om ”fri invandring” i sina s.k idéprogram.

Men i slutänden är det inget av dessa partier (MP, FI, FP, C och M) som på allvar driver frågan om fri invandring. Skälet är enkelt. Skulle Sverige öppna gränserna och införa fri invandring från hela världen skulle landet tvingas lämna EU! Inget enskilt land kan öppna sina gränser och stanna kvar i EU. Detta vet alla – utom de medvetet naiva. Och att Sverige skulle lämna EU är helt otänkbart för allianspartierna. Inte heller MP eller FI driver krav på att Sverige ska lämna EU. Parollen om ”fri invandring” är alltså en medveten lögn – splittrande och farlig. Den har ingenting med ”humanism” att göra. Men i sin iver att inte framstå som ”sämre” än ”högern” har även stora delar av vänstern anammat kravet på fri invandring

Innehållsförteckning i Temanumret:

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar