Internationellt

Varken Väst eller Putin

Mick Brooks
Publicerad i
#68
Lästid 2 min

Både västlig och rysk media ljuger systematiskt. Spioner från väst och Ryssland sprider desinformation. Människor i Ukraina utsätts för rykten, panik och hysteri i den atmosfär av kris som råder.

Västmedia fortsätter att bombardera oss med propaganda. Det är ganska uppenbart att Putin inte är intresserad av att annektera Donetskregionen, som är ett ekonomiskt problembarn. De pro-ryska separatisterna utgör heller inte några marionetter åt Putin. Sedan Sovjetunionens kollaps har västmakterna skalat bort alla stater som utgjort en buffert mellan Nato och Ryssland, vilket gjort att Putin känt sig isolerad. Han försvarar givetvis Rysslands intressen som stormakt – han slår inga slag mot imperialismen.

I presidentvalet hade varken Regionernas Parti (Janukovitjs gamla parti) eller Kommunistpartiet (ett miserabelt stödparti till Janukovytj) någon kandidat. Kommunistpartiet har fått utstå hot och trakasserier från fascisterna.

Regeringen i Kiev kallar löjligt nog separatisterna för ”terrorister”, som om de vore anslutna till Al-Qaida. Då många inom den ukrainska armén bor i de östra delarna av landet, och sympatiserar med befolkningen där, så har regeringen tvingats mobilisera ”männen i svart” från västra Ukraina som ett slags paramilitär styrka. Detta är trupper från Svoboda och Högra Sektorn, fascistiska gatuslagskämpar som instruerats i användandet av vapen. Det är troligen dessa som brände ihjäl 42 människor i Odessa.I dagsläget är arbetet i Radan fast i ett dödläge med ständiga bråk. Porosjenko har utlyst nyval till Radan senare i år. Det är inte troligt att någon från de östra delarna kommer att delta i detta val.

Vad gör CIA-chefen John Brennan i Kiev?

Eller vad sysslar den amerikanske ambassadören Geoffrey Pyatt och Victoria Nuland, en ökänd nykonservativ, med? Varför hjälper enheter från CIA och FBI till med att upprätta en ”säkerhetsstruktur” i landet? Dessa, och många andra frågor, kräver svar. Men de kommer inte att levereras av västlig media.

Läs även:

Lämna en kommentar