Slagserien

Snabbt och hårt i nummer 70

Publicerad i
#70
Lästid 3 min

Lill-fursten Juncker

 Den konservative luxemburgaren (med extra allt) Jean-Claude Juncker kommer att väljas till ny ordförande för EU-kommissionen. Juncker blir därmed en av EU:s mäktigaste personer.

Makt är inget Juncker är ovan med. I sitt hemland Luxemburg var han premiärminister mellan åren 1995-2013 – längre än någon annan, både före och efter. I början var han t.o.m premiärminister och finansminister – på samma gång! Juncker var som en liten furste i det lilla Luxemburg.

I juli 2013 tvingades dock både Juncker och hans regering avgå efter en redig spionskandal. Säkerhetstjänsten hade bland annat avlyssnat en rad politiker och upprättat 13 000 hemliga akter om olika personer. Till råga på allt anklagades självaste Storhertig Henri för kopplingar till brittiska MI6.

Juncker utlyste nyval och var fast besluten att fortsätta regera efter valet. Han hade dock inte räknat med att de andra partierna blivit så less på lill-fursten att de bildade en helt osannolik koalition med ett enda syfte – att få bort Juncker.

Så vart söker sig då denne skandalomsusade lill-furste? Givetvis till posten som ordförande för EU-kommissionen, och lyckas bli vald…

Centerpartiet och ”chemtrails”

 Vi har tidigare berättat om MP-riksdagsledamoten som vid upprepade tillfällen velat att Riksdagens utredningstjänst ska utreda s.k ”chemtrails”. Detta är en konspirationsteori som menar att den frusna vattenånga som flygplan lämnar efter sig i luften i själva verket är spår efter medvetna utsläpp av olika giftiga gaser i syfte att manipulera både befolkningen och vädret.

Även Centerpartiets riksdagskandidat Åsa Runander i Skåne driver denna tes. Hon menar på att ”chemtrails” används för att påverka vädret i hela världen eftersom ”kontrollerar du vädret så kontrollerar du världen”. Hon menar vidare att chemtrails är ”ett maktmedel man använder för att behålla patriarkatet”. Runander påstår att hon fått ”bra gehör” för frågan från partiledningen. De har dock svarat att frågan ”inte varit riktigt mogen” än.

Som med månggiftet då…

Lill-fursten och Storhertigen

 I Junckers Luxemburg var det lill-fursten Juncker som bestämde. Detta fick självaste Storhertig Henri erfara i samband med att Juncker ville tillåta dödshjälp i Luxemburg år 2009. Storhertigen motsatte sig detta och hotade att inte godkänna lagen. Juncker svarade med att ändra den luxemburgska grundlagen så att den inte längre krävde att lagar skulle godkännas av storhertigen, utan enbart offentliggöras av densamme.

Tji fick han, storhertigen…

Juncker och konjaken

 Förutom sitt rykte som lill-furste af Luxemburg och anti-demokrat inom EU så är Juncker, som vi nu börjar bli ganska bekanta med, även glad i spriten.
Under sin tid som premiärminister brukade Juncker hälla i sig rejäla glas med konjak under mötesförhandlingarna. Före lunch. Vissa, som känner honom bättre, menar på att det förhåller sig annorlunda: konjaken klunkar han i sig redan till frukost.

”Skål!”, sa ordförande Juncker…

Lämna en kommentar