Slagserien

Snabbt och hårt i nummer 75

Publicerad i
#75
Lästid 3 min

Barnamördande poliser

► Polisen i Cleveland, Ohio i USA sköt ihjäl en obeväpnad svart 12-årig pojke den 22 november. Detta är ytterligare ett i raden av fall där polisen reagerat med övervåld mot svarta amerikaner. Den 12-årige pojken, Tamir Rice, hade suttit och viftat med en leksakspistol på en lekplats när en orolig granne ringde larmcentralen. När polisen kom till platsen hade Tamir stoppat undan pistolen. Han siktade inte med pistolen och sade inte emot polisen. Enligt polisens rapport hade Tamir ”vägrat lyda order om att höja händerna i luften” och ”gjort en rörelse för att dra fram vapnet”. I detta läge sköt poliserna 12-årige Tamir.

I Kongo använder sig krigsherrar av barnsoldater. I Cleveland använder sig polisen av barnamördare…

Lipsillen Marcus Birro

► Pseudokändisen Marcus Birro, känd för att vara Peter Birros talanglöse lillebror, gråter ut i tidningarna efter att ha fått sparken från Expressen. I början av november orsakade Birro en s.k ”twitterstorm” efter ett klumpigt inlägg om islam och terrorism. När han några veckor senare deltog i rasisthemsidan Exponerats webbradio fick Expressen nog och gav Birro foten.

Hur i helvete lyckades Birro ens få jobb på Expressen? Och en ”riktig karl” ska väl inte gråta…

En ubåt…?

 Försvarsmakten har nu analyserat alla data från den marina underrättelseoperation som genomfördes i mitten av oktober. Föga förvånande så hävdar man att svenska farvatten kränkts av en ubåt – sannolikt en miniubåt. Bevisen är ett par skrapspår på havsbotten, ett ”utslag på en sensor” och diverse iakttagelser från privatpersoner. Nationaliteten på den förmodade farkosten går inte att avgöra.

Efter att ha genomfört sin största operation sedan kalla kriget var marinen tvungen att presentera något slags resultat. Men om det verkligen fanns en ubåt i skärgården lär vi nog aldrig med säkerhet få veta. Vi vet dock att Försvarsmakten har en historia av fadäser på sitt ubåtskonto.

Minkar som blev ubåtar. Pensionerade fiskare som blev Spetsnaz-agenter…

Lastbilschaufförer i protest

 En makedonsk förare som greps i Sundsvall med förfalskat bulgariskt pass och körkort friades av tingsrätten. Det visade sig senare att han hade makedonskt lastbilskörkort. Men alla papper som han hade till grund för sin anställning i Sverige var förfalskade. Mannen körde vid gripandet en svenskregistrerad tung lastbil åt en underleverantör till den internationellt kända transportfirman DSV.

Den friande domen har lett till en proteststorm för trafiksäkerhet bland lastbilschaufförer runt om i Sverige. Från och med den 24 november och fram till jul stannar tusentals chaufförer sin lastbil en kvart prick kl 12 och prick midnatt under parollen ”Här stannar Sverige – vi vill ha en trafiksäker arbetsplats”. Allt stöd till dessa.

Men vad gäller DSV: 60 ton. 90 km/tim. Vinterväglag. Falskt körkort. Det är EU det…

Lämna en kommentar