Ledare

Bekämpa arbetarföraktet

Publicerad i
#81
Lästid 2 min

Den som försvarar den nya kompromisslösa asylpolitiken antyder inte sällan att de som reser invändningar har bakomliggande rasistiska motiv. Genom denna metod tilldelar man sig själv en mer ”högtstående moralisk ståndpunkt”. Metoden innehåller påtagliga inslag av utpressning. Den tvingar motståndaren att förnedra sig genom att bedyra sin egen anti-rasism.

Debattmetoden devalverar begreppet rasism, vänder blicken bort från fakta och skapar en utbredd rädsla, inom de flesta partier, för att diskutera en av de frågor som är vanligast kring fikaborden på landets arbetsplatser. Debattmetoden är både primitiv och antiintellektuell. Den har bidragit till att det råder en aggressiv tystnad kring dessa frågor.

I sista hand är situationen ett uttryck för ett djupgående arbetarförakt. Det är främst arbetarna som tvingas resa de obekväma frågorna om asylpolitiken. Med dessa artiklar tar Arbetarpartiet kraftfullt avstånd ifrån alla de som vänder arbetarklassen ryggen. Vår tidning riktar sig till alla som känner sig tvingade att resa de frågor som berör sin egen och sina barns framtid. Detta oavsett om det gäller försvaret av kollektivavtal eller den nya kompromisslösa asylpolitiken. Detta är sanningens ögonblick.

Läs mer:

Lämna en kommentar