Slagserien

Slagserien i nummer 82

Publicerad i
#82
Lästid 3 min

Stridsåtgärder mot drottning

► En bit utanför London ligger Windsor Castle, en av den brittiska kungafamiljens fastigheter. Där huserar också delar av familjens konstsamling. Slottet är ett väldigt populärt resmål och har över 120 anställda. Men kungafamiljen har inte betalat de anställda skälig lön, varför de nu röstat för att vidta stridsåtgärder. Enligt tjänstemannafacket PCS, som organiserar de anställda, ligger lönen för nyrekryterade anställda så lågt som 15 400 kr i månaden. Anställda förväntas ”frivilligt” ansvara för bland annat guidade turer av slottet samt att översätta till främmande språk. Med ”frivilligt” menas givetvis ”utan extra ersättning”. 76 av de anställda går därför ut i konflikt i slutet av april. Enligt facket är det första gången någonsin som anställda vidtar fackliga stridsåtgärder mot den brittiska kungafamlijen.

Finns det ingen giljotin i konstsamlingen…

Noaks ark i Kentucky

 Delstaten Kentucky i USA saknar kust. Detta hindrar inte ett gäng kristna fundamentalister från att bygga en ark enligt specifikationerna i Bibeln. Gänget kallar sig för ”Answers in Genesis” och leder den anti-vetenskapliga strömning som hävdar att Bibelns skapelseberättelse är verklighet medan ”Big bang” och evolutionsteorin är falska.
”Answers in Genesis” har, i sann amerikansk entreprenörsanda, samlat ihop 73 miljoner dollar vilket täcker det mesta av byggkostnaderna. De hade hoppats på att få sin ark subventionerad av delstaten med 18 miljoner genom en särskild skattesubvention för turistattraktioner. Men till detta har delstaten nu sagt nej.

Vårt råd till fundamentalisterna är att satsa på reklamfinansiering från Hollywood. Pirates of the Caribbean vore passande…

Miljöboven Fridolin

► Nyligen avslöjades att den svenska regeringens jetplan flugit de 41 kilometrarna mellan Arlanda och Bromma flygplats för att hämta upp resande ministrar som inte orkat ta sig ut till Arlanda. Bland de ministrar som inte orkat ta tåget eller flygbussen är ingen mindre än Gustav Fridolin (MP). Till saken hör dels att stora mängder flygbränsle gått åt till att hämta Fridolin, som ju representerar Miljöpartiet. Dels är Fridolin en av de mest drivande personerna i frågan om att lägga ned Bromma flygplats. Men dessutom kan man ifrågasätta varför Fridolin tvunget skulle åka med regeringens lyxflygplan istället för med reguljärflyg.

Fridolins försvar är ungefär lika patetiskt som när hans språkrörskollega Åsa Romson skyllde på sin make när det visade sig att hennes husbåt var målad med giftfärg. Fridolin försöker svära sig fri genom att påstå att han inte kände till mellanlandningen och att han för övrigt alltid bara gör som han blir tillsagd.

Kan ingen miljöaktivist säga åt grabben att avgå…

Katastrofen Kaplan – igen

► Apropå miljöpartister. Mehmet anser inte att det är konstigare att åka till Syrien och slåss för ISIS än det var att delta som frivilliga i finska vinterkriget.
Vi håller inte med. Syrien saknar ju både Stalin och snö.

Hur många idioter kan det finnas i ett parti…

Lämna en kommentar