Slagserien

Slagserien i nummer 83

Publicerad i
#83
Lästid 2 min

Smygande abortmotstånd

► Ebba Busch-Thor (EBT), som nyligen valts till partiledare för KD, vill inskränka aborträtten. Men hon vågar inte säga det rakt ut. Istället talar hon om en ”nollvision” för aborter. Vidare vill hon införa en ”samvetsklausul” för sjukvårdspersonal, som skulle innebära att barnmorskor som inte vill utföra aborter ska få slippa utföra dessa. Men den som fått legitimation för ett visst yrke inom sjukvården ska utföra sina arbetsuppgifter. Arbetar man i ett legitimationsyrke så kan man inte vägra arbetsuppgifter av ”samvetsskäl”. Hur skulle det se ut om en vaccin-motståndare som var sjuksköterska fick rätt att vägra vaccinera småbarn? ”Samvetsklausuler” öppnar för kaos och riskerar sätta läkarvetenskapen ur spel.

Ebba Busch-Thor har förresten nyss själv fått barn. Vi filmentusiaster kommer osökt att tänka på Rosemary’s Baby…

Åsa Romsons hänsynslöshet

► I SVT:s partiledardebatt 10/5 hävde Romson ur sig: ”Vi håller på att, i Europa, göra Medelhavet till det nya Auschwitz”. Hon jämförde alltså den systematiska och industriellt genomförda avlivningen av sex miljoner judar och en miljon romer med de flyktingkatastrofer som skett vid upprepade tillfällen på Medelhavet. Förintelsen är ett av historiens värsta brott. Det är fullständigt hänsynslöst av Romson att förminska och försöka utnyttja detta för att vinna personliga poänger i flyktingfrågan.

Romson bad snabbt om ursäkt, men inte ens det kunde hon göra rätt. Istället för att ödmjukt be om ursäkt så förklarade att hennes personliga smärta gjorde att hon tog till Auschwitz som ett kraftuttryck när hon tänkte på flyktingarna som dör på Medelhavet. Just hennes smärta är ju så mycket större än andras!

I förra numret frågade vi oss hur många idioter det får finnas i ett parti.
Svaret verkar vara ”obegränsat”…

SL-direktörens långa fingrar

► Anders Lindström, VD för Stockholms Lokaltrafik (SL),har dömts för snatteri i Hong Kong. Lindström hade ”glömt att betala” en plånbok värd 2 700 kr. Straffet blev böter på ca 5 700 kr. Väl hemma i Sverige fick Lindström dessutom sparken av landstingsdirektör Toivo Heinsoo. Då hans anställningskontrakt har en s.k ”förtroendeklausul” blir Lindström dessutom utan sin fallskärm på 3,8 miljoner kr pga snatteriet.

Efter att ha betalt böterna, förlorat sin inkomst och gått miste om fallskärmen på 3,8 miljoner kan ju direktör’n i alla fall trösta sig med att han knappast har något behov av plånboken längre…

Lämna en kommentar