Slagserien

Slagserien i nummer 84

Publicerad i
#84
Lästid 3 min

Romsons sanna färger

► I höstas avslöjades att miljöminister Åsa Romson (MP) målat sin husbåt med miljöfarlig och olagligt anskaffad färg. Sedan dess har ursäkterna haglat. Först skyllde Romson på att hon inte kände till reglerna. Sedan var det istället Romsons sambo som köpt giftfärgen och inte hon.

I början av juni presenterade Romson en ny förklaring. Hon hävdade nu att giftfärgen visst var laglig att använda på deras husbåt eftersom det finns ett kryphål i miljölagarna! Men då måste man fråga sig om det är lämpligt att en miljöminister utnyttjar kryphål i lagen för att få fortsätta förgifta Östersjön med sin båtfärg. Dessutom har Romson fel – kryphålet gäller inte för hennes giftiga husbåt.

Hur Romson än vänder sig har hon (gift-)målat sig in i ett hörn…

Giftfritt alternativ?

► I samband med avslöjandet om Åsa Romsons giftmålade husbåt påstod Romson att hon aktivt letar efter ett ”bättre miljöalternativ” till giftfärgen. Någon som velat hjälpa Romson är Odd Klofsten på företaget BoatWasher Sweden. Vid två tillfällen har han erbjudit Romson ett miljövänligt alternativ. Den andra gången erbjöd han dessutom henne ett gratis årskort.
– Vi har inte fått någon respons alls, varken från henne eller någon av hennes underhuggare, säger Klofsten till Expressen.

Vi har tidigare frågat oss hur många idioter det får finnas i ett parti. De kanske alla är höga på ångorna från Romsons giftfärg…

Israelisk soldat slapp arresten

► En soldat i den israeliska armén var sugen på en skinkmacka. Det höll på att kosta honom 11 dagar i arresten. Enligt judendomen är fläskkött nämligen inte godkänt att äta (kosher). Och den israeliska armén följer strikta religiösa regler när det gäller exempelvis livsmedel.

Efter protester från sekulära grupperingar slapp soldaten arresten. Brigadgeneral Moti Almoz sa att militären hade ”gjort ett misstag” och att inom den israeliska armén så ”finns det plats för alla”.

Tänk vilken humanism, medmänsklighet och nåd den israeliska militären kan uppvisa när den inte bombar civila på Gaza…

Lättare utesluta medlemmar ur MP

► Sedan Miljöpartiet hamnade i regeringen har en rad tvivelaktigheter kommit till ytan. T ex har de båda språkrören visat sig vara ena riktiga miljöbovar. Åsa Romson har, som bekant, bidragit till att förgifta Östersjön med sin båtfärg. Gustav Fridolin lät regeringens plan flyga de 41 kilometrarna från Arlanda för att plocka upp honom och andra ministrar på Bromma.

På den nyligen avslutade MP-kongressen fick ledningen bl a igenom ett förslag om att det skulle bli lättare att utesluta medlemmar.

De kan ju börja med de båda miljöbovarna till språkrör…

Lämna en kommentar