Slagserien

Slagserien i nummer 85

Publicerad i
#85
Lästid 2 min

Åsa Romson som ”kuttersmycke” till Löwen

► Efter Stefan Löwens insjuknande den 16/7 har det utbrutit en debatt i media om att man utsåg Margot Wallström (s) som ställföreträdare, istället för Åsa Romson (mp) som titulerar sig vice stadsminister. DN har på ledarsidan skrivit ”Hur gick det till när mp bestämde sig för att tacka ja till en post som reducerar språkröret till ett kuttersmycke utan makt?”.

Kuttersmycke är en galjonsfigur monterad i fartygets för vanligen förseställande en kvinnogestalt.

Undra om Romsons egen båt – den hon målat med miljöfarlig färg – har något kuttersmycke? Och om Romson målat Löwen med samma giftiga färg – det borde hans läkare kolla upp!

Kränkt av Hitlerhälsning

► Den engelska tidningen The Sun har publicerat en 80 år gammal film som visar hur den blivande drottningen Elisabeth som barn, tillsammans med resten av kungafamiljen, gör Hitlerhälsning.

Det brittiska hovet har uttryckt sin besvikelse över att filmen som uppenbarligen måste vara från kungafamiljens privata arkiv ”offentliggjorts och exploaterats”. The Suns chefredaktör försvarar sig med att filmen är historiskt viktig och belyser den brittiska aristokratins, och särkilt Edward VIII, sympatier för fascismen.

Har vi inte nått ett nytt lågvattenmärke då de som ”heilar” är de som blir ”kränkta”?

Fåglarna i centrum

► Det byggs nytt och högt i Umeå centrum. Flera av de nya husen har platta tak. Många fåglar har hittat nya boplatser och lever nu cityliv, vilket orsakar en del sanitära problem. För att begränsa de häckande silvertärnorna på taket till skrytbygget Väven, spelar man upp läten från pilgrimsfalk.

Jag tänker så här – vore det inte effektivare att låta tärnorna betala samma vulgärt höga hyra som skattebetalarna i Umeå tvingas göra, för kommunens verksamhet inne i detta skrytbygge? Om man vill skrämma bort tärnorna alltså.

Invasion av främmande makt!

► Lupiner invaderar den Svenska faunan. De tränger undan de traditionella ängsblommorna genom att ha en snabbare tillväxt och kväveberikar jorden – så att prästkragar och blåklockor inte längre kan leva där. De kommer helt enkelt utifrån och börjar styra och ställa över urinvånarna.

Det får att tänka på hur Trojkan (IMF, EU-kommissionen och Europeiska Centralbanken) angriper Greklands invånare. Den Grekiska regeringen får inte längre lägga fram förslag för politiker eller allmänheten utan att först få Trojkans godkännande.

Det är inte bara Lupinernas invasion som behöver bekämpas som ogräs!

Lämna en kommentar