Kultur

Kung Fury – en hysteriskt bra film

PRESSBILD
Publicerad i
#86
Lästid 1 min

Kung Fu, explosioner, tidsresor, nazister, Miami, dinosaurier, vikingar, Adolf Hitler, gigantiska stridsscener, bodybuildern Andreas Cahling, 80-talsnostalgi, Hitler som Kung Fu-mästare, datorer, David Hasselhoff, våld, referenshumor, blodtörstiga arkadspelsmaskiner, sportbilar, en svensk-tysk diskussion om mustascher… Kan man önska sig något mer i samma film? Vem vet! Men allt detta – och lite till – finns med i den helt hysteriska kortfilmen Kung Fury.

Trailern till Kung Fury spreds som en löpeld på internet för ett år sedan. Idag har den nästan 13 miljoner visningar på YouTube. David Hasselhoffs musikvideo till filmens temalåt True Survivor har setts av över 18 miljoner. Själva filmen har 20 miljoner visningar. Bättre kan inte succén stavas.

Vi hade tänkt publicera en recension av Kung Fury i detta nummer av NyA. Men filmen är så vansinnigt rolig och skruvad att det inte går att sätta ned i ord. Du måste helt enkelt göra som 20 miljoner andra och se den själv.

Kung Fury är en knapp halvtimme lång och finns på SVT Play. Om du inte fått nog efter att ha sett kortfilmen så kan du glädja dig åt att den Umeå-baserade regissören David Sandberg ryktas planera en Kung Fury-långfilm. Ett produktionsbolag i Hollywood sägs redan vara inkopplat. Väntan har börjat…

Lämna en kommentar