Slagserien

Slagserien i nummer 87

Publicerad i
#87
Lästid 2 min

En flyktingkung?

► Kungen och kronprinsessan har engagerat sig för flyktingarna. Migration och integration är ju en av årets fokusfrågor för statschefen. De har bl a besökt Kumlienskolan i Vänersborg, en skola för boende på Sveriges största asylboende Restad gård. Kungen och kronprinsessan fick bland annat veta hur förskolebarnen lär sig svenska genom att spela bingo med bokstäver.
– Vilken bra övning, den ska jag ta med hem till min dotter, sa Victoria.

Hon skulle sagt åt farsan att ta med sig övningen hem till drottningen också…

Sexköp, knark och sänka löner

► Moderata Ungdomsförbundets stämma den 28-30 augusti röstade igenom en motion om att kräva legalisering av prostitution. Sedan tidigare driver både Centerns och Folkpartiets ungdomsförbund, Cuf respektive Luf, kravet på att legalisera sexköp. Nu behöver Muf bara kräva legalisering av cannabis och sänkta ingångslöner för ungdomar för att ”komma ikapp” sina broderförbund. Överklasslynglar förnekar sig aldrig. Bristen på ansvarstagande är monumental från dessa tre ungdomsförbund till tidigare regeringspartier.

Fortsätter Muf i Luf:s och Cuf:s fotspår kan de tre ställa upp under gemensam paroll i valet 2018: ”Krav från Alliansens söner: Sexköp, Knark och Sänkta löner”…

En annan ”flyktingkung”

► Asylkapitalisten Bert Karlsson är en annan sorts ”flyktingkung”. De stora flyktingströmmarna till Sverige ger klirr i kassan åt Karlssons asylboendeföretag Jokarjo. Mellan åren 2012 och 2014 ökade Jokarjos omsättning från 7,2 miljoner till 171,3 miljoner. Vinsten ökade från 650 000 till 15 miljoner. Det handlar om en ökning med över 2300 %.

År 2015 väntas företaget slå nya rekord. I en intervju med SvD framställer sig Bert Karlsson som en av hjältarna när det gäller flyktingmottagning. Men när SvD frågar Karlsson om företagets vinster blir han förbannad, börjar svära och avslutar intervjun.

Gärna ”hjälte”, men först en rejäl profit…

Ådalen reser sig

► Sollefteå- och Kramforsborna gick man ur huse den 12 oktober i protest mot hotet om att lägga ned BB på Sollefteå sjukhus. Bilköerna mellan Sollefteå och Kramfors ringlade milslånga med alla som skulle ta sig till demonstrationen. Enligt arrangörerna deltog över 14 000 i demonstrationen – vilket ska ställas mot att det i de båda kommunerna tillsammans bor färre än 40 000 människor.

De väldiga protesterna leddes av Socialdemokraterna i Sollefteå, som gått emot det egna styret i landstinget i Västernorrland. Rörelsen har redan vunnit två delsegrar. Först har landstingsledningen gått ut med att de ska ompröva nedläggningen av bl a BB i Sollefteå. Sedan har dessutom landstingsrådet Elisabet Strömqvist (S) tvingats avgå.

Det lönar sig att kämpa.

Lämna en kommentar