Slagserien

Slagserien i nummer 88

Publicerad i
#88
Lästid 2 min

Krokodilmannen i Malmö

► En Malmöbo står åtalad för djurplågeri. Han ägde en 2,5 meter lång krokodil lystrade till namnet Kaj. Kaj bodde i ett 30 kvm stort växthus och fick äta kaniner, överkörda djur och köpta kycklingar. Ägaren uppger att han tagit med krokodilen Kaj ut på promenader.
– Jag slänger en handduk över huvudet sedan sätter jag på kopplet och går med han, uppgav ägaren. Kaj hade en gång i tiden en kompis som dog.
Nämnde vi att ägaren påstår att han googlat sig till hur han ska sköta krokodilerna…

Romson orolig för toppmöte

► Vice statsminister Åsa Romson har åter visat sig sakna ”farstu”. I samband med terrordådet i Paris får vi en inblick i Romsons tankeverksamhet. Först twittrade hon som alla andra ”Mycket allvarliga händelser i Paris just nu, tankar av sorg till alla drabbade”. Sedan började hon tänka. ”De mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta”. Med tanke på resultaten av tidigare toppmöten känner vi större oro över upptrappningen, av kriget i Syrien och terrorismen i Europa. Romsons tro på toppmöten växer med hennes titulatur.
Kan ingen ge henne en kommunikatör – som kan måla båtar…

Ig Nobelpriset utdelat igen

► Ig Nobelpriset delas varje år ut för vetenskapliga bedrifter ”utöver det vanliga”. Matematikpriset togs hem av tyska forskare som med matematiska metoder tagit reda på hur, och om, sultan Ismail den Blodtörstige av Marocko lyckades bli far åt 888 barn mellan åren 1697 och 1727. Vår favorit är dock polisen i Bangkok, som tog hem ekonomipriset.
Motiveringen: de betalar ut kontanta bonusar till poliser som lovar att inte ta emot mutor…

Lämna en kommentar