Inrikes

Sveriges nya asylpolitik kommer att märkas mycket lite – eller inte alls

Jan Hägglund
Publicerad i
#88
Lästid 2 min

På en presskonferens i tisdags redogjorde Stefan Löfven och Åsa Romson för Sveriges nya asylpolitik. De olika förslag som presenterades gäller sedan klockan 15.00 den 24 november. Dessa förslag från Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer dock att märkas mycket lite – eller inte alls!

Fråga: Hur är detta möjligt?

Svar: Därför att förslagen inte påverkar hur många som kommer in i Sverige – utan berör hur många som kommer att få stanna!

Mottagningssystemet har kraschat – migrationsverkets anställda har jobbat upp till 22 timmar om dygnet – vilket lett till handläggningstiderna för de asylsökande på upp till två år. Under dessa (upp till två år) måste de asylsökande flyktingarna bo, äta samt leva – vilket inkluderar bland annat sjukvård av somatisk respektive psykisk art.

Därför kommer regeringens förslag att märkas mycket lite – eller inte alls.
Antalet som kommer att anlända till Sverige kommer även i fortsättningen att vara stort. Det betyder att vi med största sannolikhet kommer att höra fler rapporter om asylsökande som tvingas sova utomhus eller i Migrationsverkets korridorer. Det betyder att ännu fler gymnastiksalar, gamla fängelser och tält kommer att fyllas. Det betyder att ytterligare hundratals miljoner kronor kommer att gå rakt ned i fickorna på sådana som Bert Karlsson.

Prognos: regeringen kommer att återkomma med nya förslag som innebär något konkret för det svenska samhället efter nyår.

Läs även:

Jan Hägglund

Ansvarig utgivare

Lämna en kommentar