Slagserien

Slagserien i nummer 89-90

Publicerad i
#89-90
Lästid 3 min

Avdragsgill välgörenhet?

► Sydsvenskans Ann Heberlein har skrivit en krönika om ett nytt fenomen i sitt facebookflöde: vänner som börjat lägga upp bilder på tiggare som de hjälpt på ett eller annat sätt. Dessa ”visades upp” med namn och vissa av hennes vänner gick så långt som att tala om ”sin” tiggare. Som om att de hade adopterat en tiggare, som ett objekt för sitt behov av att framstå som god. Tills de finner något nytt sätt att visa upp sin ”godhet”…
För att parafrasera ett gammalt skattebryderi: Om nån skänker en hundralapp till en tiggare, utan att lägga upp bildbevis på facebook, är gåvan trots detta avdragsgill?

Trump får skäll av Pentagon

► Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har hamnat i onåd hos Pentagon. Efter att två IS-trogna islamister sköt ihjäl 14 personer i San Bernardino uttalade sig Trump om att alla muslimer kategoriskt ska nekas inträde till USA. Enligt Peter Cook, Pentagons pressekreterare, så förstärker Trumps uttalanden bara IS världsbild. Utan att nämna Trump vid namn så har Cook sagt att ”allt som förstärker IS berättelse och ställer USA mot den muslimska tron går inte bara mot våra värderingar utan även mot vår nationella säkerhet”.

Trump kan uppenbart inte skilja mellan en realitysåpa och verkligheten i Mellanöstern.
George W. Bush, kom tillbaka, allt är förlåtet…

”Kreativ shopping”

► Kjell Edlundh, f d informationschef för Coop Nord är i blåsväder igen. I mars i år dömdes Edlundh för 30 fall av bedrägeri till villkorlig dom med 160 timmars samhällstjänst och 355 677 kronor i skadestånd.
Nu står han åtalad för att ha stulit takplåtar till ett värde av 3 822 kronor. Förklaringen som Edlundh ger är minst sagt fantasifull. Edlundh trodde att det var takplåtsfirmas upplägg att man åker dit, plockar på sig från lagret och sedan åker därifrån. Därefter ska en övervakningskamera se registreringsnumret på bilen och en faktura skickas till ”kunden”!
Edlundh börjar gå på tomgång…

Trump hånar handikappad

► Donald Trump har gett uttrycket att sakna farstu ett ansikte (och en frisyr). Nyligen hånade han en handikappad journalist inför hundratals människor på ett kampanjmöte. Smaklöst, minst sagt.
Marsvinet som är fastlimmat på Donald Trumps hjässa hade bara en kommentar; ”Om idéerna om reinkarnation är sanna så måste jag ha gjort mig skyldig till folkmord i mitt förra liv”…

Curlingförälder på väg

► Att curlingföräldrar ofta har bråttom är bekant. Polisen stoppade en 17-årig pojke som övningskörde med sin mamma utanför Skövde. Skälet var att de färdades i 180 kilometer i timmen.
Mamman åtalas nu för fortkörning. Pojken, värsta fartdåren, medger till polisen att han körde i 180. Mamman, värsta curlingföräldern, hävdar att hon först inte tänkte på farten. Hon pratade nämligen i sin mobiltelefon. Hon påstår vidare att hon sa till pojken att sakta ned när hon avslutat sitt samtal, men att han inte lyssnade.
Huruvida pojken klarade uppkörningen förtäljer inte historien…

Lämna en kommentar