Umeå

Hot mot Arbetarpartiets ordförande från flerfaldigt dömd våldsbrottsling

Publicerad i
#91
Lästid 2 min

Den för misshandel flerfaldigt dömde f.d. manlige fotomodellen Patrick Ribbsäter har riktat hot mot Arbetarpartiets ordförande Davis Kaza. I en kommentar på en artikel i Nya Arbetartidningen skrev Ribbsäter följande kl 03:05 natten till den 2 februari.

”Ta bort detta. Jävla horunge. Jag skall rövknulla dig så du inte kan sitta, jag lovar dig..
Jag skall prata med mina killar, fuck dig!”

Ribbsäter är en flerfaldigt dömd kvinnomisshandlare. Han dök upp i Umeå i början av 2014 och försökte rekrytera unga flickor att festa mot betalning under namnet ”Umeå 6 degree”. Ett flertal flickor i gymnasieåldern erbjöds gratis alkohol och 1 000 kr för att komma på hans fester. Nya Arbetartidningen uppmärksammade Ribbsäters ljusskygga verksamhet i januari 2015. Artiklen beskrev även hans mångåriga historia av våldsbrott som sträcker sig så långt tillbaka som år 2000. Han dömdes senast till sex månaders fängelse för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän i Umeå i december 2014.

Nu har Ribbsäter alltså upptäckt att vi skrev en artikel om honom för över ett år sedan. Sin vana trogen reagerar han genom att hota artikelförfattaren. I hotet bevisar han sina begränsningar både vad gäller vokabulär och intelligens. Det är inte så smart att hota någon och underteckna med sitt eget namn på nätet.

Ribbsäters historia tyder på att han är en farlig och oberäknelig person. Vi tar därför hotet på största allvar. En polisanmälan är inlämnad. Arbetarpartiet låter sig inte skrämmas. Vi är fast beslutade att isolera och stoppa typer av Ribbsäters karaktär. Vi vill än en gång varna tjejer och kvinnor i alla åldrar från att ha någon som helst kontakt med denne man.

Vi hoppas även att alla som läser detta ger oss sitt stöd genom att sprida denna artikel vidare.

Lämna en kommentar