Inrikes

Oärlig media försöker förvirra

Jan Hägglund
Publicerad i
#93
Lästid 1 min

En tid efter att Löfvens regering i november i fjol hade återinfört de begränsningar som alltid kännetecknat svensk flyktingpolitik ägnade sig vissa journalister åt en period av självrannsakan.

Frågan ställdes: hur kom det sig att media inte hade problematiserat mer kring flyktingvågen? Perioden av självrannsakan blev kort. Självkritik ligger inte för journalister. Nu ägnar sig media åter åt att förvirra. Söndag 20/3 gjorde ”Svt Direkt” ett stort nummer av ”splittringen” inom Alliansen. Centern, Liberalerna och KD kunde tänka sig att lagstifta för att tvinga facken att acceptera lägre ingångslöner – för att ”nykomna” skulle få jobb.

Men Moderaterna ville inte lagstifta utan låta samma sak ske genom avtalsrörelsen! Genom detta mediala taskspeleri vände media bort uppmärksamheten från huvudfrågan: är det rätt att de kvinnodominerade  låglöneförbunden ska betala priset för flyktingvågen i avtalsrörelsen – oavsett om det sker genom lagstiftning eller avtalsförhandlingar. Vem ställer kravet på att de så vinstrika privata företagen ska vara med och betala?

Läs mer:

Jan Hägglund

Ansvarig utgivare

Lämna en kommentar