Slagserien

Slagserien i nummer 95

Publicerad i
#95
Lästid 2 min

Stöd från oväntat håll

Donald Trump har fått en ny kompis i den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un. I nordkoreansk propaganda kallas Trump för ”vis” och ”framsynt”. Och The Donald, svag för smicker som han är, har sagt sig vara villig att föra samtal med Kim Jong-Un.
Ett självklart samtalsämne: Höjden på murarna! Den ena mot mexikanarna – den andra mot nordkoreanerna…

Svenska kyrkan – del 1

► Det har avslöjats att Svenska kyrkan betalt dyra semesterresor runt hela världen för präster, politiker och tjänstemän. Tio kyrkpolitiker och 80 tjänstemän från Botkyrka har exempelvis åkt till Istanbul för en miljon kr. Från Huddinge åkte 99 personer till Malta i fem dagar.
Pilgrimsfärdernas tid är inte förbi. Vi har ett förslag till nästa land att frälsa: Christiania i Danmark…

Svenska kyrkan – del 2

► Svenska kyrkan har en församling i London. Kyrkoherden Michael Persson bor i London. Han har för vana att dra grova skämt och fälla sexistiska kommentarer om kvinnor som har korta kjolar. Pengar har han också (via kyrkan). De har gått till sprit, 50-årsfester, sonens mobiltelefon och en ny bil till kyrkoherde Persson med fru.
Säga vad man vill om präster i Svenska kyrkan, men de hjälper oss att stärka det sekulära samhället…

Åsa Romson är tillbaka…

► Det är inte länge sedan Åsa Romson avgick som minister i Löfvens regering efter att ha tvingats avgå som språkrör i Miljöpartiet under mindre hedersamma former. Nu är hon tillbaka – som ordförande i EU-nämnden.
Miljöpartiet måtte tro på återvinning…

…och Sahlin får gå – igen

► En som kan det här med att avgå för att sedan komma tillbaka är Mona Sahlin. Hon bör rimligtvis stå med i Guinness rekordbok vad gäller antalet ”timeouts” och ”comebacks”. Nu senast fick Sahlin lämna posten som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism. Detta efter att hon falskeligen intygat att hennes livvakt tjänat 120 000 kr/mån istället för 43 000 kr/mån. Syftet var att livvakten skulle kunna köpa en lyxlägenhet på Solsidan i Saltsjöbaden.

Elaka tungor säger att intyget tillkommit efter en romans med livvakten. Detta förtal vägrar vi tro på. Men allt annat förtal av Mona Sahlin tror vi på. Exempelvis att hon sökt posten som ordförande i Islamiska Statens Kvinnoförbund. Ryktet säger att posten är så gott som hennes.

Hon har meriterat sig för ordförandeskapet efter sin fina insats som samordnare mot våldsbejakande extremism…

Romson igen

► Och skämtet ”Åsa-ma bin Ladin” tycker vi inte är kul… Alls.

Lämna en kommentar