Slagserien

Slagserien i nummer 96

Publicerad i
#96
Lästid 2 min

Folkdans mot utanförskap

► I sitt tal i Almedalen presenterade SD-ledaren Jimmie Åkesson en rad hårda och mjuka förslag för att minska utanförskapet. Han ville bl a inrätta möjligheten att införa undantagstillstånd i vissa förorter. Detta skulle kombineras med att sprida svensk kultur till dessa utsatta områden. SD:s ideolog Mattias Karlsson förtydligade senare att de bl a ville skicka folkdanslag till Rosengård i Malmö!
Vi på redaktionen hoppas att det blir Åkesson och Karlsson, iklädda knätofsar, som följer med på den första folkdansen i Rosengård.
Frågan är vem som kommer att fara mest illa av ett sådant besök…

Tredje gången ogillt

► För tredje året i rad har Umeå Kommun kandiderat till att bli Europas miljöhuvudstad. Delegationen med kommunalrådet Hans Lindberg (S) i spetsen tyckte sig ha fått bra respons av juryn. Men någon seger blev det inte denna gång heller. Hur Umeås kommunledning tror att de ska kunna få kommunen utnämnd till Europas miljöhuvudstad är en gåta. De har systematiskt brutit mot miljökvalitetsnormerna för utsläpp av kvävedioxid sedan mätningarna började 2003.
Det framstår som mer sannolikt att Donald Trump skulle få ett pris av den amerikanska feministrörelsen…

Gasglad polis skyllde på terror

► En polis i insatsstyrkan hade bråttom hem till Malmö och körde för fort. I ett försök att klara sig undan böter skyllde han på ett ökat terrorhot. Fortkörningen ägde nämligen rum bara några dagar efter terrorattacken i Paris den 17 november ifjol. Polismannen, som tillhör insatsstyrkan i Region Syd, blåste på i 120 trots att den högsta tillåtna hastigheten ligger på 100 km/h. I förhör hävdade polismannen att han ville hem snabbt med tanke på “den ökade hotbilden i storstäderna”!
Vad var det polismannen hade så bråttom att skydda. Var det Malmö Live? Var det Malmö Arena? Turning Torso? Öresundsbron?
Den egentliga frågan är väl kanske varför polismannen inte körde till Stockholm, där finns ju både regeringen och kungen.
Hur det gick i tingsrätten? 2 400 kr i böter…

Dropp mot bakfylla

► En ambulanssköterska ville vara snäll och gav en redlöst berusad student dropp för att lindra hans bakfylla morgonen därpå. Fyllan var så allvarlig att en granne hade larmat ambulansen då han varit orolig över studentens tillstånd. Olämplig snällhet, menar nu Inspektionen för vård och omsorg, som kritiserar ambulanssköterskan.
Själva skulle vi vilja kritisera studenten…

Lämna en kommentar