Slagserien

Slagserien i nummer 97: Utan skratt

Publicerad i
#97
Lästid 3 min

Arbetarpartiet har blivit påhoppade av RS – en organisation som anklagas för att mörklägga sexuella övergrepp och försvara våldtäktsmän.

► Det har kommit till vår kännedom att påhoppet kom i Rättvisepartiet Socialisternas (RS) tidning Offensiv strax efter Första maj. I ett försök att utmåla oss som nationalister och islamofober skrev de att vår banderoll bl a bar texten ”värna om våra kvinnor och barn”. Men den verkliga texten löd ”svik inte kvinnor och barn”. Vår paroll var riktad mot det hedersförtryck som blir allt viktigare att bekämpa – inte minst i Turkiet. Men den kunde också ha varit riktad mot RS.

År 2014 lämnade nämligen en lång rad medlemmar RS på grund av att partiledningen svikit kvinnliga medlemmar genom att mörklägga våldtäkt och sexuella övergrepp inom den egna organisationen. I november 2014 skrev 22 fd RS-medlemmar en artikel där de redogjorde för partiledningens agerande. Artikeln inleds på följande sätt:
Vi skriver denna text som ett svar till Kristofer Lundbergs (ordförande för RS Väst) artikel om näthat, vilken vi anser publicerades som ett direkt hån mot de kvinnor som blivit utsatta av sexuella övergrepp och våldtäkt av manliga medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna. Vi menar även att ledande partimedlemmar medvetet mörkat ovan sagda våldtäkter och hjälpt gärningsmannen.
De beskriver sedan bl a hur medlemmar som kritiserat partiledningen blivit hotade och t.o.m angripna fysiskt! Brevet avslutas med följande ord:
Rs har en lång historia av interndemokratiska problem som kulminerade i att medlemmar våldtogs av män som påstod sig vara både kamrater och allierade i den feministiska kampen – för att sedan utsättas av en genomtänkt, organiserad och omfattande smutskastningskampanj. Det är inte värdigt ett parti som säger sig kämpa för kvinnors rättigheter.
22 fd. RS:are

Vi har även blivit informerade om att det förekommit händelser av samma art i en rad länder inom RS internationella samarbetsorgan, CWI.
I början av 2016 splittrades RS broderparti i Australien. Splittringen leddes av partiets mest kända profil, Stephen Jolly, som är vald till fullmäktige i en förort till Melbourne. De som lämnar partiet skriver bland annat följande:
We, the undersigned, refuse to be party to the cover-up of allegations of violence against women and will not remain complicit in the silencing of victims of abuse”.
Vi har även blivit informerade om att RS broderpartier i England och Frankrike har agerat på liknande sätt som i Sverige och Australien.

RS lögnaktiga citat av texten på vår banderoll förvånar inte. Speciellt inte när det gäller en kvinnofråga.

Den som vill kontrollera våra uppgifter kan själv gå in på bloggen valdtaktskultur.wordpress.com som uppenbarligen skapats efter alla dessa skandaler inom Rättvisepartiet Socialisterna/CWI.

Lämna en kommentar