Slagserien

Slagserien i nummer 98

Publicerad i
#98
Lästid 2 min

Trump, kineser och kvinnor

► Donald Trump har  hamnat i blåsväder på grund av ett videoklipp från 2005. I klippet skryter Trump om att han börjar kyssa vackra kvinnor när han träffar dem – och eftersom han är en ”stjärna” så låter de honom göra det.
– Du kan göra vad du vill, hörs Trump säga. Ta dem mellan bena, vad du vill.
En fabrikschef i Kina har tagit Trump på orden. Varje morgon mellan kl 9.00-9.30 beordras alla kvinnliga arbetare ställa sig på rad och pussa chefen på munnen.
Enligt chefen bidrar det till att ”skapa goda relationer kollegor emellan”…

Årets Ig Nobelpris

► Dessa priser delas ut till forskare som satsat sin tid på mer eller mindre meningslös forskning. Biologipriset gick till två engelsmän som prövat på att leva som djur. Den ene levde som grävling i sitt egengrävda gryt och levde på att äta mask. Den andre hade utvecklat speciella benproteser för att kunna leva som get i de schweiziska bergen.
Kemipriset gick till Volkswagen för bedriften att skapa ett system som släpper ut mindre avgaser så fort bilen testas av någon statlig miljömyndighet.
Sånt skulle man ha när man besiktar bilen…

Putin gripen i Florida

Vladimir Putin greps i slutet av augusti för olaga intrång och våldsamt

Vladimir Putin, 48
Vladimir Putin, 48

motstånd i West Palm Beach, Florida. 48-årige Putin hade vägrat lämna ett snabbköp och börjat skrika åt butikspersonalen. När Polisen anlände vägrade Putin uppge sitt namn.
Det kanske var smart för en svart man med ett sådant namn.
Skjutglada amerikanska poliser har dödat svarta för betydligt mindre…

 

Sprit har ersatt böcker

Umeå stadsbibliotek flyttades från sina centralt placerade lokaler till ett nytt skrytbygge kallat Kulturväven för ett par år sedan. Länge stod bibliotekets gamla lokaler tomma. Men nu har en ny hyresgäst flyttat in – Systembolaget!

Hur är det nu kommunen brukar sammanfatta sin nya kulturpolitik:
Bättre en kvarting i handen än en bok i fickan”…

Lämna en kommentar