Inrikes

Föreläsning om hedersförtryck, religion och kultur

Publicerad i
#103
Lästid 1 min

Den 14 februari bjuder Arbetarpartiet, Humanisterna och ABF in till en föreläsning på temat ”Hedersförtryck, religion och kultur på Umeå universitet. Föreläsare är Devin Rexvid, som kom till Sverige på 1990-talet på flykt undan diktaturen i Iran.

Devin Rexvid har forskat om hedersrelaterat våld och förtryck vid institutionen för socialt arbete på Umeå universitet. Han är aktuell med boken ”Mäns heder – att vara både offer och förövare” som han skrivit tillsammans med Astrid Schlytter. Rexvid är även aktiv i föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF), en sekulär och ideell förening som kämpat mot hedersvåld sedan 2001.

Alla som vill lyssna är välkomna till Hörsal D i Lindellhallen på Umeå universitet den 14 februari kl 13:00.

Lämna en kommentar