Slagserien

Slagserien i nummer 103

Publicerad i
#103
Lästid 2 min

”Det spökar”, sa Silvia…

> I programmet ”Drottningholms slott – ett kungligt hem” påstod drottning Silvia att slottet är hemsökt.
– Det finns spöken, det finns många, sa hon i programmet.
– Det finns mycket historia kvar här, det finns också små vänner… spöken, sa Silvia. De är alla mycket vänliga, men man känner ibland att man inte är helt ensam.
– Så kom och känn själv, gå omkring här när det är mörkt och så. Det är väldigt spännande.
Kungens syster Christina instämde i att det finns spöken.
– Det är klart det gör, det spökar i alla gamla hus, sa hon.
Vi tror snarare det är drottningens nazist till far som sitter och super med kungen. Han hade för övrigt också en farsa. Vi vet ju inte om han också var nazist, men det finns bilder på att han gav pengar till nazisterna – i Berlin 1939.
Vi vet inte om det spökar på slottet, men nog fan finns det skelett i garderoben…

Identitetspolitiska dårar, del 1

> Den 21 januari demonstrerade drygt 400 000 människor i Washington DC mot president Donald Trump under parollen ”Women’s March”. Redan innan marschen blivit av fick den utstå kritik. Men inte bara från det håll man kunnat förvänta sig.
Initiativtagarna fick tidigt höra att de bland annat var ”för vita”. De kritiserades för att det ursprungliga namnet på deras marsch (Million Woman March) innebar en ”kulturell appropriering” eftersom kritikerna ansåg att vita feminister hade tagit namnet från en rörelse som svarta kvinnor organiserat i Philadelphia… för 20 år sedan.
Med sådana sekterister som fiender behöver Trump varken stöd i pressen eller några allierade.
I Sverige spökar nazister på slottet. I USA spökar mentaliteten från 70-talets vänstersekter…

Women’s March - ett initiativ värt att stödja.
Women’s March – ett initiativ värt att stödja.

Identitetspolitiska dårar, del 2

> Women’s March kritiserades också från annat håll. Vissa transpersoner reagerade med upprördhet på de mössor föreställande kvinnliga könsorgan som många demonstranter hade på sig samt på plakat i demonstrationstågen innehållande ordet ”pussy”. Skälet var att mössorna och skyltarna sände ut en ”förtryckande signal” till transkvinnor om att det krävs en vagina för att vara kvinna! Fokuseringen på könsorgan ”förstärkte den rigida västerländska synen på kön” och innebar att demonstrationerna var ”farliga platser” för transpersoner.
Vissa av oss som stödjer Women’s March har dessutom varit i USA själva. Vi känner till betydligt farligare platser än demonstrationer för kvinnors rättigheter…

Lämna en kommentar