Inrikes

Referat från 1 maj-firanden runt om i landet

Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Mångkulturell familjedag på Ordenshuset i Umeå

Arbetarpartiet organiserade även en traditionsenlig mångkulturell familjedag på Ordenshuset i Umeå. Dagens höjdpunkt var ett traditionellt romskt dansnummer (se bilden). Det serverades även somalisk mat, kaffe och kakor samt smörgåsar. Dagen avrundades med att duon Gunnar & Johan framförde några klassiska låtar.

1 maj i Sundsvall

Vänstertåget i Sundsvall samlade i år uppskattningsvis runt 300 deltagare. Det var bra väder och det var många personer på torget för att lyssna på talen. Huvudtalare var Vänsterpartiets riksdagsledamot Amineh Kakabaveh. Hon tog upp att svensk ekonomi är mycket god, vilket inte bör gå att förena med dagens nedskärningspolitik.

Socialdemokraterna samlade  ungefär det dubbla antalet deltagare och hade inrikesminister Anders Ygeman som huvudtalare.

1 maj i Västervik

Västerviks Socialistförening lockade ett 100-tal personer till sitt 1 majtåg. Efter marsch genom centrala Västervik hölls tal i stadsparken. Talade gjorde Jonathan Hoffsten, Jenny Svensson och Seyidxan Anter. För musiken stod Mats Molin och Murre Eriksson.

Lämna en kommentar