Inrikes

Slöjan – ett förtryck med många bottnar

Veckans Nyheter
Publicerad i
#108
Lästid 2 min

En annan organisation som också nyligen blivit av med sina statliga bidrag heter Sveriges Förenade Muslimer.

Föreningen driver bl a en moské i Göteborg. Skälet till att bidragen drogs in var avslöjanden om att man tagit in föreläsare som predikat att 12-åriga flickor hamnar i helvetet om de inte täcker sig (med slöja).

Slöjan är en religiös symbol som uppenbarligen kan skrämmas på unga flickor. Slöjan är även en politisk uniform för islamister. Slöjan är slutligen en sexistisk symbol för kvinnoförtryck. Den bygger på uppfattningen att kvinnan måste skydda sig mot lystna blickar från alla omgivande män. Detta innebär naturligtvis att det skapas inre spärrar när det gäller synen på den egna kroppen och vilka aktiviteter som flickor kan tillåta sig själva att delta i. Men än värre: slöjan ingår i ett sammanhang av hederskultur där den ogifta flickans oskuld och gifta kvinnans kyskhet står i centrum. Slöjan ingår som en del i en helhet där även barnäktenskap, månggifte och könsstympning utgör delar. Men slöjan ska på: annars hamnar vissa i helvetet. Och Vänsterpartiet samt Syndikalisterna går i armkrok med de islamister som pressar på unga flickor denna slöja – under sken av att kämpa för Rätten till våra kroppar. Detta är ett svek mot samhällets mest utsatta – genomfört tillsammans med bland de värsta ”patriakerna” i Sverige.

Lämna en kommentar