Slagserien

Slagserie i nummer 109

Veckans Nyheter
Publicerad i
#109
Lästid 2 min

Trump och ryssarna

> Det är inte kul att ha kompisar som inte håller sitt ord. Det fick Trump erfara sedan han tagit emot den ryske diplomaten Lavrov och ambassadören Kislyak. Amerikansk media var inte inbjudna på besöket, som hölls i the Oval office, och vid vilket Trump avslöjade hemligstämplade uppgifter om IS-attacker. Hur kan det då komma sig att vi känner till detta möte?
Jo, rysk statsmedia var på plats och publicerade gladeligen bilder från besöket – trots att man lovat att inte göra det…

Trump och ryssarna – igen

> Hur var det då med de hemligstämplade uppgifterna om IS-
attacker? Dmitri Peskov, president Putins talesperson, hävdade att uppgifterna var nonsens och inget man brydde sig om. Kanske har ryssarna insett att Trump sällan får veta något av vikt och oftast överdriver eller fabulerar?
Andra säkerhetstjänster har börjat tveka när det gäller att dela med sig av uppgifter till USA.
Vem vet vilka som sitter under bordet i the Oval office…

Plagierande FI-ledare

> Feministiskt Initiativs kongress i mars valde Victoria Kawesa till ny partiledare, vid sidan av Gudrun Schyman. Nu har det framkommit att Kawesa, som är doktorand i genusvetenskap, plagierat en annan forskare. Detta samtidigt som den plagierade forskaren själv satt i publiken! Kawesa polisanmäldes och har nu delgivits misstanke om brott mot upphovsrättslagen.
Det är inte första gången Victoria Kawesa plagierat andra. 2013 polisanmäldes Kawesa av kulturprofilen Cecilia Gärding. Skälet var att Kawesa plagierat Gärdings projektidé.
Ärendet lades dock ned. Plagiatet var så dåligt att Kawesa inte fick några bidrag…

MP-skandalpolitiker går till FI

Skandalomsusad MP:are gick till FI.

> Apropå Feministiskt Initiativ så har partiets ”talangscouter” lyckats värva en ytterligare stjärna. Det handlar om den tidigare miljöpartisten Awad Hersi. Hersi tvingades bort som ordförande för Spånga-Tensta stadsdelsnämnd och ut ur MP efter en lång rad skandaler.
Hersi hade bl a lagt sig i ärenden om försörjningsstöd, ändrat i tjänsteutlåtanden och försökt påverka vittnen i rättegångar. Till detta kommer att Hersi godkänt att kommunala bidrag som skulle gå till arbete mot extremism betalats ut till en förening som haft kopplingar till den somaliska terrorgruppen Al-Shabaab.
Hersis historia borde ha diskvalificerat honom från en karriär inom svensk politik för all framtid. Men nu fanns det ett parti med ännu sämre omdöme än MP.
Därför är Hersi tillbaka – och numera invald i FI Stockholms distriktsstyrelse…

Lämna en kommentar