Slagserien

Slagserie i nummer 114

Veckans Nyheter
Publicerad i
#114
Lästid 2 min

Polska kaniner

> Polska hälsovårdsministeriet ser en lösning på problemet med landets låga födelsetal. Det rör sig självfallet inte om saker som utbyggd sjukvård, tryggare jobb och högre löner – sådant som gör att folk känner att de kan börja bilda familj. Hälsovårdsministeriet hämtar istället inspiration från – kaniner!
I en reklamkampanj på TV lyfts kaninerna fram som goda exempel på lyckliga djur med stora familjer. Det enda som behövs är motion, hälsosam kost och låg stress.
Samt lite romantik, rabbit-style…

Svenska kaniner

> Kaninerna i Sverige kan också behöva lite av detta. Nu när vintern kommit har Djurskyddet i Umeå översvämmats av kaniner som slängts ut av sina tidigare ägare. Dessa är oftast så frusna och utsvultna att de inte ens försöker fly när de fångas in och tas om hand av hjälpande händer.
Tänk om det är den sortens kaniner polackerna är; utsvultna, kalla och inte alls speciellt sugna på att vara romantiska…

Mugabes avgång berodde på trolldom – enligt Mugabe

Mugabe – avsatt med hjälp av trolldom?

> Det går inte speciellt bra för familjen Mugabe i Zimbabwe. Robert Mugabe har fått sparken som ledare för regeringspartiet Zanu-PF, utsatts för en militärkupp, satts i husarrest, tvingats att avgå som president och hotas nu av riksrätt. Tuff vecka. Enligt Mugabe själv beror allt på trolldom. Du läste rätt: trolldom. Han anklagar dels förre vicepresidenten Emmerson Mnangagwa, som tills nyligen befann sig i landsflykt, dels dennes företrädare Joice Mujuru för att ha använt trolldom och siare för att se, och antagligen, påverka tidpunkten för när Robert Mugabe skulle dö. Till saken hör att han är 93 år gammal, och i alla normala fall redan borde varit död. Nu verkar han bara vara senil, gaggig och fullkomligt bindgalen…

Gucci Grace och Mnangagwa

Mnangagwa – den ”bättre djävulen”.

> Robert Mugabes fru Grace har haft en nästan lika tung vecka. Även hon har satts i husarrest samt avsatts som ledare för Zanu-PFs kvinnoförbund. Hon hotas nu att åtalas för att bl a ha spridit hatpropaganda och för maktmissbruk.
Grace är för övrigt allmänt hatad på grund av sin överdrivet lyxiga livsstil, som bland annat gett henne smeknamnet ”Gucci Grace”.
Vad tycker allmänheten om den nye partiledaren Emmerson Mnangagwa då? Inte helt lyriska och uttrycket ”i alla fall en bättre djävul” summerar väl tongångarna…

Lämna en kommentar