Slagserien

Slagserien Julspecial

Veckans Nyheter
Publicerad i
#115-116
Lästid 3 min

Årets tomtar på loftet

> Givet ett gediget arbete med ett överflöd av tomtar på loftet är årets vinnare SD. Här kommer ett axplock.
■ Riksdagsledamoten Anders Forsberg har dömts till fängelse för ekobrott då han förskingrat över en miljon från den lokala partikassan.
■ En numera utesluten riksdagsledamot motionerade om att begränsa Bonnierkoncernens makt utifrån deras etniska tillhörighet.
■ Sedan har vi Kent Ekeroth, järnrörsmannen tillika partiets rättspolitiske talesperson och representant i Justitieutskottet. Ekeroth dömdes först för ringa misshandel efter ett krogbråk för att sedan frias i Hovrätten.
■ Vidare hade vi de sexuella övergreppen mot Hanna Wigh, något som först förnekades, förlöjligades och sedan försöktes tigas ihjäl.
■ Löken på laxen blev dock anförandet av Martin Strid på landsdagarna om att det fanns en skala mellan 100% muslim och 100% människa, en muslim kan alltså aldrig vara helt mänsklig enligt honom?!
Det är bara att lyfta på hatten och gratulera SD till årets utmärkelse. Men i bakhasorna flåsar Miljöpartiet – som ju alltid har fullt av tomtar på loftet, i riksdagen, landstinget och kommunerna…

Årets Festivus

> Festivus är en högtid från Seinfeld, familjen Constanza firar inte jul utan festivus – som inkluderar att berätta för varandra hur den andre gjort en besviken under året, ett brottningsstyrkeprov och dansande runt en aluminiumstång. Högljutt, elakt, lovar mycket och levererar bara misär.
Med den beskrivningen finns bara en kandidat: Donald Trump. Han är väldigt högljudd då han twittrar fram öknamn på sina motståndare och hans överenergiska handskakande är det närmaste vi kommer en brottningsmatch inom politiken.
Han har även under året lovat väldigt mycket, och sagt att han levererat mer än någon annan före honom; något som vid första anblick visar sig vara lika falskt som hans solbränna. Man kan väl säga att Trump säljer in sitt presidentskap som en överdådig och vacker julgran. I verkligheten är det dock en aluminiumstång.
Som man blir slagen med gång på gång på gång…

Årets Krampus

> Krampus är ju som alla vet jultomtens elake side-kick. Han piskar de barn som varit elaka eller, ifall de varit riktigt olydiga, stoppar han dem i en säck som han slänger i ån eller tar med sig till helvetet.
Årets Krampus är en person som dels blivit anklagad för sexuella övergrepp mot kvinnor och barn, dels hyllats av nazistledare för att han korrekt citerat Hitler. Han har varit chefsdomare i Alabamas högsta domstol, men tvingats avgå då han vägrat ta bort ett monument med de kristna tio budorden och för att han vägrat homosexuella rätten att vigas. Årets Krampus är självfallet domaren Roy Moore! Under valkampanjen till den amerikanska senaten blev han den förste republikan som förlorat mot en demokrat i Alabama på 24 år.
Självfallet fick han stöd av Trump på Twitter. Efter valet deklarerade dock den allvetande Trump att han inte trodde att Moore skulle bli vald.
Detta trots att han förde precis samma politik som Trump, men till skillnad från originalet hade en betryggande ledning inför valet…

Lämna en kommentar