Slagserien

Slagserie i nummer 117

Foto: Natural Cycles promotional photo
Veckans Nyheter
Publicerad i
#117
Lästid 3 min

Semesterresor på arbetstid

> Maria Rydén (M) har avgått som kommunalråd i Göteborg. Detta skedde efter avslöjanden om att hon under flera år gjort semesterresor till bland annat Australien, Hong Kong och USA på betald arbetstid.
Månadslönen för ett kommunalråd i Göteborg är 62 000 kronor. Varje dag som hon varit på härliga semesterresor utan att ta ut semesterdagar, som en hederlig knegare, har hon sparat 3000 kr.
Det numera f.d. kommunalrådets förklaring var sådär härligt byråkratisk.
– Jag har brustit i hanteringen av mina administrativa rutiner och tar nu konsekvenserna av det…

En app som preventivmedel

> Allting ”går på data” nuförtiden. Så även preventivmedel. För kvinnor som vill slippa vetenskapligt testade och beprövade metoder som p-piller finns nu appen ”Natural Cycles”.
Natural Cycles marknadsförs av Apoteket som ”ett naturligt preventivmedel – utan biverkningar”. Det krävs dock att man använder en certifierad basaltermometer med två decimaler innan man stiger upp på morgonen. Ifall man är sjuk, bakfull eller har sovit två timmar mer eller mindre än vad man brukar göra ska man hoppa över det. Och då försvinner ju också ”skyddet”.
Vad kan gå fel? Ja, en av ”biverkningarna” är de 37 kvinnor som sökt abort på Södersjukhuset i Stockholm efter att använt denna app…

Fel att barn föds efter nio månader?

> Donald Trump går från klarhet till klarhet. Nu senast då han pratade om kristna värderingar under ett möte med abortmotståndarna i ”March for life”. I sitt tal bjöd The Donald på ett ”annorlunda” uttalande.
– Just nu, i flera delstater, tillåter lagarna att ett barn får födas från sin mors livmoder i den nionde månaden. Detta är fel, det måste ändras.
Kan det vara en felsägning? Kan det vara så att The Donald inte vet hur länge en graviditet varar? Vi har många frågor. Kanske är det bara presidenten som vill att graviditeten ska pågå längre.
”Pregnancy just got ten weeks longer”…

Skånsk humor?

Okynnesbett – skånsk humor?

> En man bet en bekant kvinna i armen, som en blixt från klar himmel, på en krog i Göteborg i höstas. Av bilderna på kvinnans blåmärken att döma så tyder allt på att bitar’n tog i rejält. Bitar’n är nu åtalad för misshandel och har i polisförhör erkänt brottet.
På frågan om varför han bet kvinnan förklarade han att både han och kvinnan har skånsk bakgrund, och att det rör sig om ett skånskt skämt. Göteborgarna är kända för sina ordvitsar, men stämmer det verkligen att skåningar okynnesbits hårt när de vill skoja till det?
Vi uppmanar våra skånska läsare att maila redaktionen för att bringa klarhet i frågan…

Lämna en kommentar