Slagserien

Slagserie i nummer 117 – 118

Veckans Nyheter
Publicerad i
#118-119
Lästid 2 min

”You’re fired!”

> Som programledare för reality-serien ”The Apprentice” skickade Donald Trump hem deltagare med orden ”you’re fired”. Sedan The Donald blev president har han fortsatt sparka folk åt höger och vänster.
Trump har sparkat chefsstrategen Steve Bannon, FBI-chef James Comey, Vita Husets pressekreterare Sean Spicer, stabschefen Reince Priebus, Vita Husets kommunikationschef Anthony Scaramucci, Scaramuccis efterträdare Hope Hicks, utrikesminister Rex Tillerson, FBI:s vicechef Andrew McCabe, Vita Husets nationella säkerhetsrådgivare H.R. McMaster med flera.
Trump kommenterar ofta beslutet med några ord om den han sparkar: ”Han har gjort ett enastående arbete och han kommer alltid att vara min vän”.
Vad är det man brukar säga – ”Med sådana vänner behöver man inga fiender”…

Sparken två dagar före pension

> En del av dessa avsked har kanske väckt en viss irritation hos de som sparkats. Vicechefen för FBI, Andrew McCabe, sparkades två dagar före sin pension. Hans pensionsersättning hotas nu av det formella avskedet.
Inte nog med det, Trump hotade att sparka honom kl 21.30 den 23 december. Via twitter! Som en julhälsning?
Lite sur blev han nog, Andrew McCabe…

Veteranboxning?

> En annan som är sur på Donald Trump är förre vicepresidenten Joe Biden. Han fick till sist nog av Trumps kvinnoföraktande uttalanden och sa följande: ”Om vi gått på gymnasiet ihop skulle jag ha tagit med honom bakom gympasalen och spöat skiten ur honom.” The Donald svarade – via twitter såklart – att ”Joe Biden är svag både mentalt och fysiskt men ändå hotar han mig. Han känner inte mig, men han skulle gå i backen snabbt och hårt, gråtande.”
Biden är 75 år. Trump är 71. Ett sådant slagsmål skulle säkert bli intressant…

Verkligheten överträffar Netflix

Foto: Skärmdump från Netflix

> Den kinesiska regimen planerar ett nytt program för att ”betygsätta” befolkningen. Alla handlingar som medborgarna gör kommer att generera ”sociala poäng”. Det handlar om alltifrån hur punktligt man betalar sina räkningar och hur bra man parkerar bilen till vilka artiklar man delar på sociala medier.
Den som har fler sociala poäng kommer att kunna gå före i flygköer, ta räntefria lån, hamna högre på dejtingsidor och kunna få bättre jobb. Den som missköter sig tappar istället sociala poäng, och kommer att kunna drabbas av allt ifrån långsammare internetuppkoppling till svårigheter att få jobb, resa utomlands och att ta lån. De som har för låga poäng kommer få svårt att överhuvudtaget få köpa en flyg- eller tågbiljett.
Den som sett den teknik-dystopiska Netflix-serien Black Mirror känner kanske igen konceptet. Men detta är inte Netflix.
Detta är Kina år 2020…

Lämna en kommentar