Kultur

En tidsresa tillbaka till 60-talet

Linda Gail Lewis bakom pianot på Skeppsviks herrgård. FOTO: Kjell Berglund
Kjell Berglund
Publicerad i
#124
Lästid 2 min

När jag under försommaren såg en annons om att rock- och countryartisten Linda Gail Lewis skulle uppträda den 30/7 på Skeppsviks herrgård, fick jag en flashback till 60- och 70-talen. Linda Gail Lewis föddes 18 juli 1947 i Ferriday, Louisiana, som lillasyster till rocklegendaren Jerry Lee Lewis som var min stora idol under mina ungdomsår.

Att Linda Gail efter 15 års turnerande är influerad av sin storebror märks tydligt i hennes val av repertoar, som till stora delar består av hans låtar och även låtar av Elvis, Little Richard och andra gamla rockstjärnor. Hon har även tagit efter sin storebrors stil vid pianot och bjuder publiken på spel med fötterna vilket var ett signum för Jerry Lee Lewis.

Det man slås av vid framkomsten till Skeppsvik är åldern på publiken som till stora delar är i 60-70-årsåldern. Detta märks dock inte då Linda Gail börjar spela. Dansgolvet fylls snabbt av dansande par. Men det är inte bara de äldre som rycks med av rocklåtarna, några tonåringar på en balkong faller också för musiken och börjar dansa. Under hela föreställningen har de en egen dansuppvisning.

Själv förflyttas jag till min ungdom av alla välbekanta låtar. Whole Lotta Shakin’ Going On, Great Balls of Fire, Boogie Woogie Country Girl och många andra låtar gör att jag sluter ögonen och bara njuter. Jag och min kompis var rörande överens när vi satt i bilen på väg hem efter uppträdandet att detta skulle man kunna lyssna till igen. Och chansen finns eftersom Linda Gail Lewis är en återkommande gäst som uppträder på Skeppsviks Herrgård.

Lämna en kommentar