Arbetsplatsrapporter

Nej till försämringar på hematologen

Frank Pettersson
Publicerad i
#124
Lästid 2 min

Att jobba på en cancerklinik kan vara mycket värdefullt och givande. Men det kan också vara tungt och stressande. Många patienter kan behöva lite extra tid, då de själva och deras anhöriga drabbats av ett tungt besked.

På Hematologen (blodcancer för vuxna) har vi en väldigt bra stämning bland oss som jobbar här. Det finns en gemensam insikt om att vi försöker hjälpa varandra så gott det går.

Tyvärr genomfördes nyligen en försämring för personalen på natten. Tidigare har det på natten varit två sjuksköterskor och en undersköterska på 16 patienter. Många patienter är både sjukvårds- och omsorgskrävande på grund av deras allvarliga sjukdomar.

Vi fick nu veta att undersköterskan skulle vara ansvarig för ytterligare 6 patienter på natthelgerna. Det är helt oacceptabelt.

Om undersköterskan har ansvar för 22 patienter kommer hon/han inte hinna läsa in sig på patienterna. Undersköterskan kommer bara hinna kolla på arbetslistan vad som måste göras. Jobbet blir utarmande om man knappt vet vilken diagnos patienterna har.

Nu är många i personalen oroliga för att arbetsglädjen urholkas och stressen ökar. Ett flertal personer har också protesterat mot denna förändring.

Det är jättebra ju fler som säger nej till detta. Vi måste vara eniga mellan yrkesgrupperna. Därför är det bra att även många sjuksköterskor säger nej till detta förslag.

Lämna en kommentar