Inrikes | Partinytt

Arbetarpartiets femte kongress – vår viktigaste någonsin

Arbetarpartiets femte kongress hålls i Umeå 15-17 mars 2019.
Davis Kaza
Publicerad i
#126-127
Lästid 1 min

Helgen den 15-17 mars 2019 hålls Arbetarpartiets femte kongress i Umeå. Detta blir vår viktigaste kongress sedan vi antog våra politiska grunddokument på vår första kongress i november 2011.

Kongressens viktigaste diskussion och beslut kommer att handla om huruvida Arbetarpartiet ska ställa upp i riksdagsvalet 2022 eller inte. Diskussionen om att ställa upp i riksdagsvalet har förts, bland annat i denna tidning, sedan i november och kommer att fortsätta fram till och med kongressen i mars 2019. Bakgrunden är att Socialdemokraterna inte längre förmår att företräda löntagare och pensionärer – vilket vi redogjort för djupare i tidigare artiklar. S saknar både viljan och förmågan att vinna tillbaka de 1,1 miljoner väljare som idag röstar på SD – väljare som tidigare röstade på S!

Diskussionen om huruvida Arbetarpartiet ska ställa upp i riksdagsvalet 2022 utgör en del i en bredare diskussion om hur vi ska sprida våra idéer till nya orter. I denna satsning ingår bland annat att vi kommer att börja spela in poddradio, vilket senare kommer att utgöra grunden till att göra webb-tv (läs mer om detta nedan).

Är du intresserad av att delta på kongressen i Umeå den 15-17 mars 2019 ber vi dig att höra av dig via mail till info@arbetarpartiet.se eller genom att ringa 090-19 47 34.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar