Slagserien

Slagserie i nummer 128

Kålle. Foto: Christian Clavadetscher/WEF (CC BY-NC-SA 2.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
#128
Lästid 2 min

”Men vet du det känns bra”

■ Sverige har fått en nygammal optimistkonsult, förlåt, arbetsmarknadsminister i Ylva Johansson (S). Varianter på ”det blir bra” var hennes svar på alla frågor i Ekots lördagsintervju.
S ska utöka undantagen från turordningsreglerna i LAS – tvärt emot sina vallöften. Inga problem för Glada Ylva. Det är visserligen en kompromiss men ”resultatet kan bli riktigt bra”.
– Jag är inte pessimist, jag väljer att se att vi kan göra något bra av det här tillsammans!
Att privatisera Arbetsförmedlingen är oseriöst sa Glada Ylva i augusti. Nu ska regeringen privatisera Arbetsförmedlingen.
”Jag tror att det kan bli bra” tänker Glada Ylva…

Kålle prata radio

■ Även LO-ordföranden ”Kålle” Thorwaldsson har fått prata radio. Kålle glad. Men Kålle var också ledsen. Stefan hade gått med på en uppgörelse. LO-medlemmarna skulle bli arga på Kålle. Undra varför Kålle betalar mång-miljonerna till Stefans parti.
Men Kålle var också lite glad. För om Stefan bestämmer så kan inte Stöddige Ulf bestämma med stöd av Dum-Jimmie. Oj, vad dumma de är tillsammans, Ulf-Jimmie.
Sen var Kålle lite ledsen igen. Arbetsrätten skulle ju försämras. Om inte Kålle ruckade på turordningsreglerna så skulle regeringen lagstifta. Oj, oj.
Men sen blev Kålle glad igen! Han kom ihåg ett ord. Hyvling! Det är dåligt. Det skulle han minsann ta strid emot. Kanske. Och hålla tal. Kanske! Jajjemän.
Kålle duktig. Kålle kaka!

Build that wall!

■ Donald Trumps viktigaste fråga under presidentvalet var att tvinga Mexiko att betala för en mur längs USA:s södra gräns.
Nu vill inte Mexiko det så Trump måste försöka finansiera muren själv. Men en sådan budget gick Demokraterna, som har majoritet i Representanthuset, inte med på.
Resultatet blev den längsta ”government shutdown” i USA:s historia. 380 000 statsanställda hemförlovades utan lön och ytterligare 420 000 fick fortsätta arbeta med uppskjuten lön under 35 dagar.
Men faran är inte över. Om The Donald inte är nöjd kan det bli en ny ”government shutdown” redan i mitten av februari.
He really wants to build that wall…

Kim Jong-Un har lurat alla

Foto: Driver Photographer / Flickr (CC BY-SA 2.0)

■ För åtta månader sedan träffades Donald Trump och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un i Singapore. Mötet beskrevs som en succé av The Donald. ”Det finns inte längre något kärnvapenhot från Nordkorea” och ”ni kan sova lugnt i natt” skrev han på Twitter strax efter mötet.
Nu har det framkommit att Kim Jong-Un inte har påbörjat någon nedrustning av sitt kärnvapenprogram. Han har bara flyttat anläggningarna till civila byggnader.
Mästerförhandlaren Trump, lurad? Det kan inte vara möjligt…

Lämna en kommentar