Slagserien

Slagserie i nummer 131

Trump. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
#131
Lästid 2 min

”Brandman Trump” slår till

■ President Donald Trump bidrog med ”tips” när katedralen Notre Dame i Paris började brinna. Ingen släcker ju eldar bättre än The Donald. Först konstaterade han att man måste agera snabbt. Något som är ganska självklart för alla brandkårer.
I hela världen…

Brandman Trump slår till igen

■ Ett annat av Trumps tips till den franska brandkåren gick ut på att man skulle vattenbomba Notre Dame från luften.
Ansvariga myndigheter i Frankrike svarade att vattenbombning inte var ett alternativ. Det skulle nämligen leda till att hela byggnaden antagligen skulle kollapsa.
Men det är klart – elden skulle nog slockna. Och vad gör väl någon ovärderlig kulturskatt mer eller mindre…

Putin. Foto: Kremlin.ru (CC BY 2.0)

Ryssen kommer…

■ Såhär inför EU-valet har de sedvanliga varningarna om att Ryssland försöker påverka valrörelsen kommit igång. Nästan alla större tidningar rapporterar att Kreml försöker sprida fake news för att splittra de europeiska väljarna.
Sverige sägs inte vara utsatt. Däremot påstås det spridas desto mer rysk propaganda i Tyskland och Baltikum. DN exemplifierar den ”ryska propagandan” med ett antal EU-kritiska nyheter som publicerats på ryska nyhetssidor.
Det är sannerligen inte lätt att vara EU-motståndare idag. Ena dagen blir man kallad för nationalist och bakåtsträvare.
Andra dagen rysk agent…

Omtanke utan baktanke

Bin Ladin. Foto: Hamid Mir (CC BY-SA 2.0)

■ En av de fyra personer ur de jihadistiska miljöerna i Sverige som gripits av Säpo arbetade i Umeå under ett antal år. Utåt sett bedrev han bland annat en boxningsklubb som skulle bidra till att förhindra ungdomar att hamna ”på glid”.
För sitt arbete fick han bland annat utmärkelsen ”Omtanke utan baktanke” av en förening i Umeå. Detta var nog en av århundradets minst genomtänkta utmärkelser.
Det har nämligen senare framkommit att den numera gripne mannen hade visat ungdomarna filmer från jihadister i Algeriet och Irak samt försökt få dem att tycka om terrorledaren Usama bin Ladin.
”Omtanke utan baktanke”, jo tjena…

Lämna en kommentar